Održana je 12. sjednica Gradskog odbora HDZ-a Varaždin

12.11.2012.

Dana 07. studenog u stranačkim prostorijama u večernjim satima održana je 12. sjednica Gradske organizacije HDZ-a Varaždin. Uz predsjednika Gradske organizacije Vlatka Vukovića, na sjednici je bio nazočan i predsjednik Županijskog odbora Anđelko Stričak.

Na sjednici je vođena rasprava o gospodarskoj i političkoj situaciju u Gradu i Županiji. Tom prilikom u raspravi je ukazano na nesposobnost i niz pogreškaka koje čini aktualna vladajuća garnitura na županijskoj, ali i gradskoj razini. Iako je zbrinjavanje gradskog smeća problem kojim se već godinu dana bezuspješno bavi aktualna gradska vlast, članovi Gradskog odbora HDZ Varaždina istaknuli su niz primjera koji govore o lošoj gospodarskoj situaciji, o sve većom broju nezaposlenih, kao i urušavanju djelovanja sustava sportskih i kulturnih organizacija i udruga u gradu. Bilo je riječi i o nedavnoj poplavi, pri čemu je ocijenjeno da su katastrofalne posljedice te elementarne nepogode u pojedinim naseljima županijerezultat nebrige i nemara aktualne vladajuće županijske vlasti, koja se oglasila tek kad su kuće već bile pod vodom, usprkos činjenici da su iz susjednih država upozorenja o razmjerima vodenog vala na Dravi stizala danima prije.

Gradski odbor HDZ Varaždin raspravlao je i o i o prirpemama za lokalne izbore, te je zaključeno da će se formirati izborni stožer koji će koordinirati sa svim predizbornim aktivnostima. Predsjednik Županijskog odbora HDZ Varaždinske županije Anđelko Stričak govorio je o formiranju osamnaest stručnih povjerenstava koja su oformljena i počela s radom na razini Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije. Istaknuo je da ta povjerenstva svojim radom pokrivaju sve gospodaarske i društvene djelatnosti na razini županije. Također je bilo riječi o mogućnosti provođenja prijeizbodnih i poslijeizbornih koalicijskih razgovora. Pri tome je istaknuto opredjeljenje da je HDZ stožerna stranka desnog centra, te da je na tom tragu spremna pregovarati sa svim desno orjentoranim strankama, a radi osnivanja koalicijskog bloka kojeg će predvoditi HDZ-a na sljedećim lokalnim izborima.

Na sjednici Gradskog odbora HDZ Grada Varaždina bila je nazočna i nova članica HDZ-a, te aktualna članica Gradskog vijeća Dubravka Keliš, kojoj je predsjednik Vlatko Vuković uručio člansku iskaznicu, te joj zaželio dobrodošlicu u HDZ-a.


Top