Ni jedna dosadašnja vlada nije pokazivala toliki interes za sjever hrvatske

4.7.2018.

Varaždin je danas domaćin 4. Sastanka Vlade RH, tj. premijera i ministara sa svim županima te predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina i predstavnika Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu.

Dočekali su ih župan g. Radimir Čačić, predsjednik Županijske skupštine g. Alen Runac, gradonačelnik Grada Varaždina g. Ivan Čehok te predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina g. Damir Habijan.

Vezano na dolazak državnog vrha i svih župana, predsjednik Županijske skupštine g. Alen Runac je izjavio da ni jedna dosadašnja Vlada nije pokazivala toliki interes za Sjever Hrvatske pa tako i za Varaždinsku županiju. Sve investicije koje se trenutačno provode imaju za cilj poboljšanje životnog standarda naših građana. Trenutačno je područje Varaždinske županije jedno veliko gradilište, npr. projekt aglomeracije Varaždin u vrijednosti 856 milijuna kuna je u realizaciji, Hrvatske ceste u održavanje, izgradnju te projektiranje ulažu 51 milijun kuna, u izgradnju dnevne bolnice objedinjenog hitnog bolničkog prijema, energetsku obnovu, objekt palijativne skrbi u Novom Marofu, nabavu medicinskih uređaja, u izgradnju spinalnog centra se ulaže oko 375 milijuna kuna, u provođenju EU projekata u obrazovanju 94 milijuna kuna, u pripremi je dogradnja, sanacija i izgradnja novih objekata u školstvu u iznosu od 200 milijuna kuna, odnosno nema područja koje nije zahvaćeno radovima. Također podsjećam da smo započeli s povratkom bitnih institucija u Varaždin kao što je Dopisništvo HTV-a te povratak Hrvatske vojske, odnosno Bojne Puma.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top