S ožiljkom na čelu, ali prepun pozitivne energije, Stričak opet "u pogonu" nakon trotjednog oporavka!

22.8.2018

Stričak iz back! Nakon trotjednog odmora, koji je iskoristio za oporavak nakon operacije i ozljede koju je zadobio u napadu kod dravskog kanala u Varaždinu, od čega i danas nosi ožiljak na čelu, naš saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak organizirao je za predstavnike lokalnih medija druženje uz ručak.

Razbili mu čelo iznad lijevog oka

Ponovio im je što se dogodilo te zamalo kobne noći 24. srpnja, kada su ga u pljački pretukla četvorica mladića:

- Trčao sam uz Dravu, što često radim navečer zbog obveza tijekom dana. Nepoznati su od mene zatražili novac, a kada im ga nisam dao, pratili su me sve dok me nisu iznenada napali i razbili mi čelo iznad lijevog oka, odakle je potekla krv, zbog čega sam i završio u bolnici.

Napad bez političkih motiva

Napadače je policija ubrzo pronašla, što je Stričak posebno pohvalio, napomenuvši da nikad nije bio sklon teorijama urote te da ostaje kod stajališta da je Varaždin siguran grad te da iza napada nema nikakvih političkih ili osobnih motiva, nego se radi o pukom razbojništvu:

- Bilo je teško, osobito za moju obitelj i kćerkice, ali ima i gorih stvari. U životu samo imao i puno težih situacija. Kao pripadnik specijalne policije, teško sam ranjen u eksploziji mine. Nažalost, jedan moj suborac tada je poginuo, dvojica su ostala bez obje noge, a dvojica bez jedne noge.

Više od milijardu kuna investicija u županiji

Stričak je na druženju s novinarima naglasio i da nijedna dosadašnja Vlada nije toliko brinula o sjeveru Hrvatske kao ova HDZ-a i predsjednika Plenkovića:

- Varaždinska županija danas je veliko gradilište! A moram i želim pohvaliti i sve naše gradonačelnike i općinske načelnike koji su čitavo proljeće i ljeto pohodili ministarstva i potpisivali ugovore o razvojno-socijalnim projektima. Doslovno nema općine bez barem četiri-pet ugovora! U ovom trenutku na području naše županije imamo više od milijardu kuna ulaganja. Tim smjerom ćemo i nastaviti! Bavimo se projektima i investicijama, bavimo se temama koje nas okupljaju, a ne koje nas dijele.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top