13. dani sjećanja na Tomu Jambora, Stjepana Vusića i Josipa Kapustića

26.8.2018

Na spomen obilježju kod Vatrogasnog doma u Kamenici polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i molitvom, odana je počast trojici poginulih hrvatskih branitelja u obrani Vukovara iz kameničke župe, Tomi Jamboru, Stjepanu Vusiću i Josipu Kapustiću, te svim poginulim hrvatskim braniteljima. Memorijal se nastavio u Jerovcu, svečanim otvaranjem 13. izdanja malonogometnog turnira.

Svečanosti otvaranja turnira nazočili su saborski zastupnik Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, dožupan Varaždinske županije Tomislav Paljak, izaslanik ministra hrvatskih branitelja, general Goran Mihalić, zamjenik načelnika PU varaždinske Darko Blaži, hrvatski branitelji, sportaši i mnogi građani. Pobjednik turnira je MNK Drvodjelac Ivanec, drugo mjesto osvojio je MNK Vrbno, a treće DŠR Žarovnica.

Stjepan Vusić poginuo je 18. studenog 1991. u Borovu Naselju prilikom pokušaja proboja iz opkoljenog Vukovara, a Tomo Jambor i Josip Kapustić, zajedno s više od 200 branitelja Vukovara, medicinskog osoblja, novinara, civila i drugih, ubijeni su dva dana kasnije od strane srpskih terorista na farmi Ovčara kod Vukovara.

Vusić, Jambor i Kapustić bili su pripadnici Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždin koja je sudjelovala u obrani Vukovara od 11. rujna do njegova pada u neprijateljske ruke 20. studenog 1991. godine.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top