Ministar Kuščević na „Danima Svete nedjelje“ u Ludbregu

31.8.2018

Ovih dana u Varaždinskoj županiji sve je u znaku „Dana ludbreške Svete nedjelje“, pa su Ludbreg posjetili ministar uprave Lovro Kuščević, pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac, pomoćnik ministra za dozvole državnog značaja Milan Rezo, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak, saborski zastupnik Josip Križanić i drugi.

Na gospodarskom forumu "Uprava i poduzetništvo kao zajednički pokretač razvoja lokalne zajednice" ministar Kuščević izjavio je da općine, gradovi i županije dobro razumiju poduzetnike i pružaju im pomoć u razvoju njihovih projekata, a javna uprava, dodao je, morala bi bolje raditi. "Javna uprava mora shvatiti da nas plaćaju porezni obveznici i da im moramo biti na usluzi 24 sata. Stanje se popravlja, a Vlada radi na nizu projekata kako bi poboljšala suradnju s građanima i rad državnih i javnih službenika“, rekao je Kuščević.

Ministar Kuščević ukazao je na nedovoljno razvijeni turizam u kontinentalnoj Hrvatskoj te je pozvao sve zainteresirane da se prijave na natječaj Ministarstva turizma. -Turizam je nedovoljno razvijeni u kontinentalnoj Hrvatskoj, no ovakvi projekti jamče bolje dane, stoga pozivam sve sugrađane da se prijave na natječaj za razvoj kontinentalnog turizma kojeg je objavilo Ministarstvo turizma. Hrvatska ima puno toga za ponuditi, a ne samo sunce i more. Do sada smo iz EU fondova iskoristili nešto manje od 60% sredstava i to može biti bolje - potvrdio je Kuščević.

Nakon otvorenja novouređenih prostorija vinskog podruma „Trsek“, posjet Ludbregu nastavljen je obilaskom „Ludbreškog sejma“, a tom prilikom saborski zastupnik Stričak darovao je ministru Kuščeviću rodu, koja je simbol Specijalne jedinice PU Varaždinske "Roda“, koje je Stričak i sam bio član.

Također je održan sastanak ministra Kuščevića s dužnosnicima HDZ-a, a na kojem su bili članovi Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije, gradonačelnici i načelnici iz redova HDZ-a, članovi Gradskog odbora HDZ-a Grada Ludbrega.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top