Stričak: Potičemo izvrsnost, marljivost, stručnost, a o tome govore i naši rezultati

8.9.2018

Svečanom sjednicom Županijske skupštine obilježen Dan Varaždinske županije

Svečanom sjednicom Županijske skupštine u gledalištu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu u petak, 7. rujna, obilježeno je 25 godina Varaždinske županije i Dan Varaždinske županije – blagdan Male Gospe. Uzvanicima su se obratili predsjednik Županijske skupštine Alen Runac, župan Radimir Čačić, izaslanik premijera potpredsjednik Vlade Predrag Štromar te izaslanik predsjednice RH bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Uime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića na svečanosti je govorio sa-borski zastupnik HDZ-a Anđelko Stričak. „Nakon prošlogodišnje svečane sjednice, odnosno obilježavanja Dana Varaždinske županije, u jednom sam lokalnom tjedniku dao intervju u kojem je jedno od pitanja bilo smatrate li da će za HDZ biti dobra suradnja s reformistima. Odgovorio sam da će to vrijeme pokazati, no da će za građane Varaždinske županije sigurno biti dobra, s obzirom na sve one investicije koje namjeravamo zajedno provesti“, rekao je Stričak uvodno i nastavio da se nakon godinu dana sa sigurnošću može potvrditi da je područje Varaždinske županije jedno veliko radilište.

Stričak je spomenuo Aglomeraciju, investiciju od milijardu i pol kuna, oko pola milijarde kuna investiranih u zdravstvo, podsjetivši na u petak otvoren objekt u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb u Novom Marofu, stotine milijuna kuna za ceste i elektroopskrbu te u obrazovanju besplatne udžbenike, prijevoz školaraca, produženi boravak i u pripremi je još jedan investicijski bum izgradnje dvorana i potrebnih školskih objekata. „Kada to sve zbrojimo, sa sigurnošću mogu reći da će suradnja HDZ-a i Reformista u Va-raždinskoj županiji žiteljima donijeti samo dobro. Potičemo izvrsnost, marljivost, stručnost, a o tome upravo govore i ovi rezultati. Da je vertikala vlasti zaživjela, o tome nam govore svi rezultati, od lokalne, regionalne, državne razine pa sve do Bruxellesa, do Europske unije. Naime, mi smo punopravna članica Europske unije koju vode europski pučani, čiji je HDZ punopravni član“, kazao je Stričak koji je na kraju čestitao dobitnicima županijskih priznanja – nogometnom izborniku Zlatku Daliću, glumici Jagodi Kralj Novak, Glazbenoj školi Varaždin, Varaždinskom obrtničkom glazbenom društvu, Lidiji Horvat Dunjko i DVD-u Visoko, a na ove posljednje je vrlo ponosan.

„Po prvi put jedna ustanova, DVD Visoko, dobiva nagradu Varaždinske županije povodom 25 godina Varaždinske županije. Visoko je jedno malo mjesto, daleko od velikih sredina i tim više je taj trud dragocjen“, zaključio je Stričak završivši obraćanje zahvalom na suradnji županu Čačiću i predsjedniku Županijske skupštine Runcu.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top