Novi ustroj stranke

11.9.2018

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a odlučeno je da će glavni tajnik stranke i šef Sabora Gordan Jandroković dobiti tri pomoćnika i tri voditelja odjela Glavnog tajništva koja će usmjeravati rad stranke. Jedan od izabranih pomoćnika Jandrokovića je i Stjepan Adanić, prvi gradonačelnik Varaždina. Uz njega funkciju pomoćnika dobiti će i Božidar Kalmeta te Josip Šarić.

Za voditelja Odjela za logistiku i financije izabran je Varaždinac Vlatko Vuković, u Odjelu za medije i komunikaciju Andrej Rora, a na čelo Odjela za analitiku sjeda Robert Kopal. Stjepan Adanić, koordinirat će šest županija sjevera Hrvatske i Grad Zagreb, Kalmeta će koordinirati sedam dalmatinskih (primorskih) županija, Josip Šarić, gradonačelnik Otoka, pet slavonskih plus Bjelovarsku i Sisačko-moslavačku. Gordan Jandroković smatra kako će izbor spomenute trojice pridonijeti jačanju HDZ-a.

General Stjepan Adanić, rodom iz Lobora u vrijeme Domovinskog rata bio je pomoćnik ministra obrane, vojni savjetnik predsjednika dr. Franje Tuđmana i gradonačelnik Varaždina. Stjepan Adanić je s državnim vrhom RH i Kriznim stožarem općine Varaždin pripremao, organizirao i provodio obrambene pripreme, rat i zarobljavanje korpusa JNA u Varaždinu 1991. godine. Također, bio je i pregovarač u razmjenama ratnih zarobljenika 1991. godine te pregovarač o odlasku JNA iz Zagreba i Republike Hrvatske. Višestruko je odlikovan od prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Vlatko Vuković polako se uspinjao na svojoj političkoj ljestvici. Na samom početku kao član Mladeži, a nakon toga i kao predsjednik varaždinske gradske mladeži te županijske mladeži, a u više mandata bio je i član Predsjedništva mladeži HDZ-a. Na redovnim izborima 2012. godine izabran je za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina. Bio je vijećnik Gradskog vijeća Grada Varaždina u jednom cijelom i dijelom drugog mandata kada je radi promijene mjesta prebivališta dao ostavku na tu dužnost kao i na dužnost predsjednika Gradske organizacije. Svoju karijeru nastavio je u Središnjici stranke u Zagrebu.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top