Općina Vinica - partner na Danima Varaždinske županije

16.9.2018

Dani Varaždinske županije nastavljaju svoj program pa se tako u subotu 15. rujna u atriju palače predstavila Općina Vinica.

Općina Vinica poznata je po svojoj bogatoj kulturnoj i etnološkoj baštini, pa stoga ne čudi da su ju predstavili školska zadruga OŠ „Vrčeki“, Srednja škola „Arboretum Opeka“, Veziljska sekcija KUD-a „Fijolice“, viničke žene s tradicijskih kolačima, Vinički tamburaši te Udruga vinogradara „Vinea“.

Na predstavljanje Općine Vinica svratio je i saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak koji je pohvalio trud svih izlagača, a naročito učeničkih zadruga. -„Raduje me kada su škole uključene u društveni, kulturni, sportski život svojih sredina, kada tim svojim angažmanom doprinose razvoju svoga mjesta, a naročito kada rade na očuvanju običaja i tradicije svoga kraja. Stoga se i školama i udrugama zahvaljujem na uloženom trudu“- izjavio je Anđelko Stričak.

Predstavljanje viničkog kraja upotpunjeno je i s 400 besplatnih porcija sekeli gulaša kojeg je pripremila Udruga kuhara Varaždinske županije.

Načelnik Općine Marijan Kostanjevac u društvu saborskog zastupnika Anđelka Stričak obišao je sve izlagače, te izrazio zadovoljstvo predstavljenim. -„ Zahvaljujem se Varaždinskoj županiji što nas je uključila u obilježavanje svojih Dana, na prilici da predstavimo svoje potencijale, a naše Udruge svoje proizvode, rukotvorine i domaće delicije, te mogućnost da se Općina Vinica predstavi u najboljem svijetlu“- izjavio je Marijan Kostanjevac

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top