Dan policije – blagdan sv. Mihaela

25.9.2018

Policija na blagdan svetog Mihaela slavi svoj Dan. Varaždinska je policija to učinila svečanošću u utorak, 25. rujna, u Hrvatskom narodnom kazalištu. Među uzvanicima bio je i saborski zastupnik, član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak, i sam nekada policajac.

Stričak je u svom obraćanju rekao da je prije 30 godina kao 15-godišnjak krenuo u policiju, tj. srednju Policijsku školu, nakon čega se zapošljava u Policijskoj postaji Novi Marof, a potom u Specijalnoj jedinici policije „Roda“. „Stoga najsrdačnije pozdrave upućujem kolegama, pogotovo starijima od kojih smo učili, koji su si dali puno truda i pažnje, da izvršimo sve zadače, a mogu reći i vodili brigu o nama mlađima. Hvala vam na , rekao je Stričak te dodao da je od Domovinskog rata do danas hrvatska policija odradila jedan veliki zadatak, a to je kriza s migrantima.

„Samo 2015. godine kroz Hrvatsku je prošlo oko 670 tisuća migranata. Ako to usporedimo s brojem našim građanima, omjer je oko 1:6.. Da su svi ostali tu kod nas, postavlja se pitanje kakvo bi mi danas bili društvo, kako bi funkcionirali te u kakvim problemima se danas nalazili. Među migrantima sigurno ima slučajeva za koje, kada ih čuješ doslovno srce boli. Da treba pomoći ako je ikako moguće tim ljudima, treba. Ali prvenstveno treba voditi brigu o sigurnosti naših građana. Tu je policija, štogod tko rekao, odradila sjajan posao i na tome vam također čestitam“, poručio je Stričak na svečanosti Policijske uprave varaždinske te se osvrnuo na stanje sigurnosti. „Nedavno sam i sam bio žrtva jednog razbojništva. I tada i danas tvrdim da je naš grad siguran i da policija dobro radi svoj posao. Između ostalog sve te vaše napore prati Ministarstvo i smatram da nikad nije kupljeno toliko opreme, ne samo za policiju, već i vojsku, vatrogasce i sve naše službe koje se bave sigurnosnim pitanjima“, kazao je Stričak i završio riječima: „S obzirom da su nas u srednjoj Policijskoj školi učili da policajac treba biti vrućeg srca, hladne glave i čistih prstiju, ja s tom porukom završavam i čestitam vam Dan policije“.

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić istaknuo je da su rezultati rada u proteklih godinu dana dobri i da smo među najboljim policijskim upravama u Hrvatskoj te da se građani mogu osjećati sigurno. Na svečanosti varaždinske policije bili su i predsjednik Županijske skupštine Alen Runac, zamjenik župana Tomislav Paljak, predsjednik Gradskog vijeća Varaždina i Gradskog odbora HDZ-a Damir Habijan, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, gradonačelnici i načelnici, varaždinski biskup Josip Mrzljak te drugi uzvanici.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top