Dan Općine Sračinec

29.9.2018

Uz nazočnost brojnih gostiju i uzvanika, jučer je povodom Dana općine i bladana sv. Mihaela održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec. Među brojnim je uzvanicima koji su uveličali proslavu Dana općine Sračinec bio i saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je istaknuo:

- Unazad nekoliko godina vidi se napredak. Na prethodnim sjednicama slušali smo o potrebama za izgradnju vrtića, škola, dvorana, cesta, a danas svjedočimo realizaciji tih potreba. Gotovo da nema niti jedne općine koja nema ta postignuća, da barem nema za dva-tri svoja izvorna proračuna ugovorenih sredstava s resornim ministarstvima, fondovima, agencijama ili kada su u pitanju sredstva Europske unije. Mnogi pričaju o tome treba li toliki broj općina i gradova. Smatram da vi na terenu najbolje znate da ipak treba. Da li bi Sračinec imao danas vrtić da nema svoju općinu, da li bi Sračinec bio općina prijatelj djece, ili bi se samo razvijali centri?

U sklopu Dana Miholja, kod Doma kulture u Sračincu otkriveno je spomen-obilježje petorici poginulih branitelja iz Sračinca i Svibovca Podravskog. Spomen-obilježje Ivici Matanoviću, Josipu Crnčecu, Miri Koščaku, Vladi Bukalu i Milanu Plantaku otkrili su sinovi poginulih branitelja, a nazočnima se obratio državni tajnik Ministarstva obrane general Zdravko Jakop. – Položili su život na oltar Domovine, svi s vizijom neke bolje, ljepše, samostalne suverene hrvatske države. To je svečani trenutak, ali i obaveza da moramo nastaviti raditi ono za što su dali svoje živote. To ima i drugu stranu, emotivnu. Veći dio ljudi ovdje poznavao je te dečke. Ja sam osobno od njih petorice poznavao trojicu i nije lako – rekao je Jakop.

Spomen obilježje je otkriveno u nazočnosti obitelji i suboraca poginulih branitelja, potpredsjednika Vlade Predraga Štromara, saborskog zastupnika Anđelka Stričak, načelnika Općine Sračinec Božidara Novoselca te predsjednika Općinskog vijeća Domagoja Bačanija.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top