Izborni sabor HDZ-ove Zajednice branitelja „Gojko Šušak“

30.9.2018

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković u subotu je sudjelovao na Izbornom saboru Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" - na kojem su izaslanice i izaslanici iz cijele Lijepe Naše za predsjednika ZBGŠ-a ponovno izabrali general-bojnika Miljenka Filipovića, a predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Varaždinske županije general Željko Dvekar postao je član nacionalnog Središnjeg odbora Zajednice. Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da bez braniteljske potpore ne bi bilo ni hrvatske slobode ni demokracije, pozvavši branitelje da budu glas razuma i odgovornosti, te je podsjetio kako je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman u presudnim trenucima za hrvatski narod donosio odvažne i mudre odluke, ali je znao biti i mudar i taktičan. "Branitelji su, uz hrvatski narod i utemeljitelje HDZ-a, bili najsnažniji oslonac politike našeg utemeljitelja i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. To je on znao i vidio, a vi ste u njemu prepoznali lidera koji je u presudnim trenucima za hrvatski narod donosio odvažne i mudre državničke odluke", naglasio je predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković na Izbornom saboru HDZ-ove Zajednice branitelja "Gojko Šušak". Istaknuo je kako bez braniteljske potpore ne bi bilo ni hrvatske slobode niti hrvatske demokracije kao ni teritorijalne cjelovitosti hrvatske države.

Podsjetio je i da je prvi hrvatski predsjednik i utemeljitelj HDZ-a dr. Tuđman znao povlačiti ispravne poteze jer je "znao biti snažno odlučan kada je to trebalo. No dr. Tuđman je znao biti i mudar i taktičan, kada su vrlo zamršene međunarodne prilike takve okolnosti postavljale pred njega, i pred tada tek priznatu Republiku Hrvatsku". Poručio je da je predsjednik Tuđman HDZ gradio na vrijednostima i političkoj baštini najvećih hrvatskih sinova koji su davali svoj doprinos u povijesti hrvatskog naroda. Plenković je rekao i da je dr. Tuđman HDZ vrijednosno pozicionirao na desnom centru, istaknuvši kako desni centar "znači i narodnjaštvo i demokršćanstvo i državnotvornost i domoljublje i univerzalne i europske vrijednosti". "To je Tuđman htio i i vrlo jasno je u svim svojim nastupima davao do znanja da snažna zaštita nacionalnih interesa, u najzamršenijim i prijelomnim povijesnim trenucima, ne znači pozicioniranje HDZ-a na kraj političkog spektra i to na desnom političkom spektru. To je vrlo bitno i to moramo osvijestiti danas", naglasio je predsjednik HDZ-a premijer Plenković.

Dodao je kako je sada zadaća Hrvatske raditi na gospodarskim i socijalnim prioritetima, jer su branitelji sve nacionalne ciljeve riješili 90-tih (država, teritorijalna cjelovitost i drugo). Predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković je pohvalio i podržao inicijativu HDZ-ove Zajednice branitelja "Gojko Šušak" da se u Zagrebu izgradi spomenik ratnom ministru obrane Šušku, jer je i on "svojim djelovanjem i autoritetom, kao i poštovanjem koje je imao od hrvatskih branitelja, dao enorman doprinos hrvatskoj slobodi".

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top