Posjet Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin

1.10.2018

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba Mladež HDZ-a Varaždin posjetila je u ponedjeljak korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin. Time su članovi Mladeži nastavili dugogodišnju tradiciju obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba prigodnim druženjem i darivanjem korisnika Ustanove.

– Međunarodni dan starijih osoba je u biti samo podsjetnik da starijim osobama, našim djedovima, bakama, očevima, majkama, pažnju i vrijeme trebamo posvećivati svakog dana. Današnji posjet samo je simboličan način da svima njima zahvalimo na svemu što su učinili za nas, ali i na onome što i dalje čine – kazao je prilikom posjete Ustanovi u Zavojnoj ulici v.d. predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždin Ivan Salopek.

Naglasio je da je briga za starije osobe jedan od važnijih dijelova programa i aktivnosti Mladeži koja se ocrtava kroz brojne humanitarne i dobrotvorne akcije tijekom cijele godine. Korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin prije svega zaželio je puno zdravlja i osobne sreće dok je zaposlenicima Doma zahvalio na brizi i pažnji koju im posvećuju.

Prvi čovjek varaždinskog HDZ-a i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, koji se pridružio članovima Mladeži u posjetu, naglasio da je briga za starije obveza i odgovornost cjelokupne zajednice.

– Briga o vama dužnost je cjelokupne zajednice i želim da znate kako imate našu podršku i da smo svjesni brojnih izazova s kojima se svakodnevno susrećete u ovoj životnoj dobi. Vjerujem da smo našim posjetom barem malo doprinijeli podizanju svijesti o važnosti vaše uloge u zajednici kao i o važnosti toga da vam se omogući kvalitetan i aktivan život koji ste zaslužili – izjavio je Habijan.

Uz članove Mladeži, te predsjednika Gradske organizacije Habijana, posjetu su se pridružile i vijećnice u Županijskoj skupštini Nadica Dreven Budinski i Lidija Petrinjak, te potpredsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Varaždinske županije Krešmir Čop i vijećnik u Gradskom vijeću Varaždina Robert Puja.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top