Obnovljena Velika koncertna dvorana

8.10.2018

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek jučer je otvorila novoobnovljenu Veliku koncertnu dvoranu. Ministarstvo kulture i manjim dijelom Grad Varaždinu uložili su 1,2 milijuna kuna u obnovu dvorane u zgradi koje je u Varaždinu podignuta prije 145 godina.

– Moram priznati da sam malo dirnuta jer samo dolazila ovdje još prije desetak godina i znam u kakvom je bila stanju. Iznimno mi je drago jer ovo je velika svečanost za ovaj grad koji je toliko dao hrvatskoj glazbi i hrvatskoj kulturi baš na području glazbe. Ovo je najmanje što se moglo napraviti da se vrati sjaj ovo dvorani. Varaždin i danas ima sjajne glazbenike, sjajni barokni festival i niz drugih sjajnih glazbenih manifestacija i sad će napokon, ponovo, u ovakvoj dvorani glazbenici moći uživati kao i njihova publika – rekla je ministrica kulture otvarajući dvoranu.

Osim ministrice kulture, svečanosti otvorenja Velike koncertne dvorane i prigodnom koncertu Varaždinskog komornog orkestra odazvali su se i saborski zastupnik i predsjednik Županijskog HDZ-a Anđelko Stričak, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac i brojni drugi gosti.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan naglasio je da se zahvaljuje Vladi Republike Hrvatske i ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek na financijskoj pomoći te intendantici HNK Varaždin Jasni Jakovljević na iznimnom trudu i angažmanu. -„Vjerujem da će ovom dvoranom proći još gomile umjetnika i da će se čuti na tisuće aplauza, a nadam se i da je ovo tek početak te da ćemo i ostatku našeg kazališta udahnuti novi život“- zaključio je Habijan.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top