Sven Bunta novi predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždina

31.10.2018

Nakon što je u protekla četiri mjeseca Ivan Salopek kao vršitelj dužnosti predsjednika vodio Mladež HDZ-a Grada Varaždina, na Izbornoj skupštini održanoj u utorak, 30. listopada 2018. godine, za novog predsjednika Mladeži jednoglasno je izabran Sven Bunta.

U izvještaju o radu u protekla četiri mjeseca Salopek je istaknuo da je uspio okupiti mlade, sposobne i kvalitetne ljude i s njima okrenuti novi list ulaganjem napora da se varaždinska Mladež digne na razinu prepoznatljivosti u Varaždinskoj županiji pa i šire. „Da bi bili što bliže biračima, ali i kako bi privukli što veći broj mladih ljudi koji se žele baviti politikom, morali smo se približiti upravo njima“, rekao je Salopek i nabrojio provedene aktivnosti – od prigodnih obilježavanja pojedinih datuma do skretanja pozornosti na problem nedostatka smještaja za nezbrinutu djecu, a najavio je i nastavak aktivnosti Mladeži HDZ-a posjetima Caritasu, Udruzi Spas, Crvenom križu, socijalnoj samoposluzi.

Novoizabrani predsjednik Sven Bunta zahvalio je Salopeku na postavljanju dobrih temelja za daljnje djelovanje Mladeži HDZ-a. „Nastavit ćemo s akcijama pomaganja potrebitima. Radit ćemo na povećanju članstva, na animiranju mladih da se aktiviraju i da doprinesu radu stranke“, najavio je Bunta.

Predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Alen Šantavec u svom je obraćanju istaknuo da je ovo prva u nizu nadolazećih izbornih skupština gradskih i općinskih organizacija Mladeži uoči Skupštine Županijske organizacije 28. studenog te naglasio da je potrebno birati vodstva organizacija koje će se nositi s izazovima u politici i raditi na pozicioniranju Mladeži HDZ-a.

Članovima varaždinske Gradske organizacije Mladeži HDZ-a predsjednik Gradske organizacije stranke i Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan čestitao je što su se u današnje vrijeme, kada bavljenje politikom kod mladih nije imperativ, odlučili priključiti HDZ-u.

„Biti član najjače političke opcije u gradu i županiji ponekad nije jednostavno niti lako. Bit će onih koji će vam govoriti svašta. Ali ova današnja ekipa HDZ-a niti jednom svojom radnjom, niti jednim svojim postupkom, nije doprinijela niti jednom problemu u kojem se nalazi grad Varaždin. Toga moramo biti svjesni i na to moramo biti ponosni. Bilo je onih koji su stanku koristili za osobni probitak, ali takvih više nema i nije im mjesto u ovoj stranici“, poručio je Habijan.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak mladim je članovima stranke poručio da se sve može izvesti na dva načina – lakši i teži. „Lakši je da sjedite doma i na društvenim mrežama komentirate i prozivate sve i svakoga i da samim time za ništa niste odgovorni, te teži kad se odlučite aktivno uključiti, znači donositi odluke i iza njih stajati. Vi ste se odlučili za teži i na tome vam čestitam, jer politika je mjerljiva disciplina i iza našeg mandata garantiram da će ostati rezultati. Najveći su nam plusevi, prvi da se uz HDZ u Varaždinu i Varaždinskoj županiji ne veže nijedna afera, a drugi da smo u suradnji s koalicijskim partnerima pokrenuli niz investicija na koje su naši sugrađani godinama čekali“, rekao je Stričak te dodao brojke: zasad 435 milijuna kuna ulaganja u zdravstvo, 1,5 milijardi kuna za aglomeracije, brojni projekte u obrazovanju, započeli s projektiranjem brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Krapina, javna rasprava za brzu cestu Varaždin-Čakovec, u pripremi kampus FOI-ja te do kraja godine povratak Puma u Varaždin.

Osim predsjednika Gradske organizacije Mladeži HDZ-a Varaždina, izabrani su i članovi Gradskog odbora Luka Conar, Karla Furjan, Dorian Golub, Nia Hanžek, Mia Kralj, Jakov Marković, Jurica Pajtak, Roman Petak, Petar Runac, Ida Šoštarić i Saša Vurušić te članovi Nadzornog odbora Robert Pizek, Ivan Slunjski i Mislav Tuđan.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top