Održan 9. tradicijski sajam, „Veseli Kneginec-tradicija u vinu, zanatima i običajima“

5.11.2018

Ovog vikenda održan je 9. tradicijski sajam „Veseli Kneginec-tradicija u vinu, zanatima i običajima“.

Sajam je osmišljen kao manifestacija izložbenog, prodajnog, degustacijskog, edukativnog i zabavnog karaktera, s ciljem da posjetiteljima približi etnološku baštinu kneginečkog kraja kroz autohtonu gastronomsku ponudu, tradicijske proizvode, stare zanate, glazbu i običaje.

Kako tradicija ne bi ostala samo nešto čega se s nostalgijom prisjećamo, izlagači sajma, još su jednom pokazali jedinstvene rukotvorine i domaće proizvode. Posjetitelji Sajma i njihovi gosti imali su jedinstvenu priliku uživati u oblicima, bojama i okusima, kao i priliku sudjelovanja u ceremoniji krštenja mošta, koju su već tradicionalno, pripremili članovi Udruge vinogradara i voćara „Varaždinbreg“.

Sajam je uz načelnika Gorana Kaniškog posjetio i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški naglasio je da ova manifestacije doprinosi očuvanju kulturne i kulinarske baštine ovoga kraja, a onda i razvoju turizma, kako u Knegincu, tako i na području cijele županije. -„Osim odlične gastronomske ponude, imamo i odličan kulturno-zabavni program. Zato se želim zahvaliti svim izlagačima i izvođačima na sudjelovanju, te ih pozivam da se odazovu i iduće godine kada će se „Veseli Kneginec „održati u jubilarnom desetom izdanju“- zaključio je Kaniški.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top