Općina Mali Bukovec najistočnija je JLS Varaždinske županije s investicijama i projektima vrijednim gotovo 10 milijuna kuna

1.8.2018.

U šestomjesečnom razdoblju ostvareni su prihodi u iznosu od 2,5 milijuna kuna dok su rashodi bili na razini 1,6 milijuna kuna. Na prihodovnoj i rashodovnoj strani došlo je do povećanja ostvarenja Proračuna u odnosu na isto razdoblje lani, a veći dio realizirat će se u drugoj polovici godine. Većina priljeva proračunskih sredstava stigla je preko poreza, a iznos je nešto veći od dva milijuna kuna.

Važno je istaknuti kako se u drugoj polovici godine planira ostvariti većina projekata koji su prijavljeni na natječaje EU fondova i različitih ministarstava. Dakako da investicije nisu izostale u prvih šest mjeseci ove kalendarske godine. Među ostalim, realizirana je kupnja stambenog objekta za socijalne skupine građana u Župancu u iznosu od 110.000 kn, izrada projektne dokumentacije za društveni dom Mali Bukovec u iznosu od 138.750 kn te dodatna ulaganja na građevinskim objektima u vlasništvu Općine u iznosu od 290.488 kn koja obuhvaćaju radove na krovištu društvenog doma u Lunjkovcu, radove na sanaciji sportskog objekta u Malom Bukovcu, radove na nadstrešnici mrtvačnice u Svetom Petru te radove na stambenom objektu u Župancu. Rezultat svega toga su odobrena sredstva u iznosu od 9,6 milijuna kuna preko raznih natječaja. Od toga više od 4 milijuna kuna namijenjeno je za rekonstrukciju nerazvrstane ceste NC047. Iznos od 1,75 milijuna kuna Ministarstva unutarnjih poslova ide za rekonstrukciju i uređenje centra naselja Mali Bukovec. Za rekonstrukciju društvenog doma u Svetom Petru dobiveno je 3,3 milijuna kuna te 200 tisuću kuna za obnovu ambulante u Malom Bukovcu. Za izradu dokumentacije društvenog doma u Malom Bukovcu dobiveno je 180 tisuća, a za dodatno ulaganje u Dječji vrtić „Krijesnica“ preko 170 tisuća kuna. – izjavio je Slađan Mustač, zamjenik općinskoga načelnika Općine Mali Bukovec.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top