Silvija Zagorec na čelu stranke u Općini Vidovec naslijedila Brunu Hranića

26.11.2018

Nakon što je dugi niz godina uspješno vodio Općinsku organizaciju Hrvatske demokratske zajednice Općine Vidovec, aktualnog predsjednika Brunu Hranića na tom je mjestu naslijedila članica Općinskog odbora HDZ-a Silvija Zagorec. Na taj je način općinsko vodstvo stranke među prvima i u praksi krenulo s dekumuliranjem funkciju kako bi se stranački dužnosnici, te članovi izvršne vlasti iz redova HDZ-a, mogli aktivnije i kvalitetnije posvetiti svojim obvezama.

– Nakon dugog niza godina u kojima sam obnašao i dužnost načelnika Općine Vidovec i funkciju predsjednika stranačke organizacije došlo je vrijeme, da zbog sve većeg obima poslova, napravimo određene promjene u našem timu koji već nekoliko mandata dobiva povjerenje birača za vođenje Općine. Osim zbog zauzetosti na mjestu načelnika Općine tu je i angažiranost u Udruzi općina te Europskom odboru regija. Zbog svega toga došlo je vrijeme za preraspodjelu poslova i obveza – izjavio je dosadašnji predsjednik Općinske organizacije Hranić.

S njegovim razmišljanjem u potpunosti se složio Općinski odbor stranke koji je na svojoj posljednjoj sjednici za vršiteljicu dužnosti izabrao Silviju Zagorec, inače članicu Općinskog vijeća u dva mandata i aktualnu predsjednicu kluba HDZ-HSS-HSU. – Svima nam je zajednički cilj da kao tim osiguramo daljnji razvoj naše Općine i da svatko doprinese u dijelu u kojem to može najbolje. Kroz svoj dosadašnji politički i društveni angažman uključena sam u veliki broj projekata i zajedno sa svima onima koji žele dobro našoj Općini i mještanima nastavljamo suradnju i rad na projektima – kazala je Zagorec zahvalivši Hraniću na svemu učinjenom za stranku i Općinu, ali i daljnjoj suradnji te prije svega realizaciji brojnih projekata i investicije s nacionalne razine i preko EU fondova.

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, Anđelko Stričak, također je zahvalio dosadašnjem predsjedniku Hraniću na svemu što je učinio za HDZ Općine Vidovec, na svim izbornim pobjedama i naravno na odličnom vođenju same Općine. – Od kada Općinu Vidovec vodi Bruno i njegov tim vidljiv je je veliki iskorak i to na svim područjima: gospodarskom, športskom, društvenom, obrazovnom, kulturnom, komunalnom... i na tome mu čestitam. Od nove predsjednice Silvije Zagorec očekujem da će nastaviti tim smjerom, dobrog i uspješnog vođenja stranke, a sve zbog stvaranja što boljih i kvalitetnih uvjeta življenja naših sugrađana – zaključio je Stričak. Inače, Silvija Zagorec je diplomirani inženjer geotehnike, a gotovo desetogodišnju uspješnu karijeru u Zagorje Tehnobetonu zamijenila je povratkom u obiteljski posao OPG-a Zagorec. Osim što je članica Općinskog vijeća, predsjednica je Povjerenstva za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec te članica školskog odbora OŠ Vidovec i Udruge žena općine Vidovec.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top