Tin Jurak novi predsjednik županijske Mladeži HDZ-a

29.11.2018

Tin Jurak iz Trnovca jednoglasno je izabran za novog predsjednika Mladeži HDZ-a Varaždinske županije. Na Izbornoj skupštini održanoj u srijedu, 28. studenog, jednoglasno je izabrano i 24 članova i članica Županijskog odbora, petero Nadzornog odbora te 20 izaslanika i izaslanica za nacionalnu izbornu skupštinu.

Nakon što je dosadašnji predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Alen Šantavec podnio izvješće u kojem je istaknuo da Mladež stranke dugi niz godina ima prepoznatljivu ulogu kao najveći i najorganiziraniji pomladak političke stranke što je rezultiralo i s dva županijska vijećnika, zamjenikom gradonačelnika, nekoliko zamjenika načelnika te vijećnicima u općinama i gradovima, novoizabrani predsjednik je naglasio da se neće samo nastaviti s dosadašnjim djelovanjem već uložiti dodatni napor. – Naš cilj je suprotstaviti se rastućem populizmu osnaživanjem članstva. Aktivnosti, humanitarne akcije, obljetnice, koncerti i zabave da, ali moramo sustavno raditi na većoj vidljivosti rezultata našeg rada. Moramo se pojavljivati u medijima, Facebooku, Instagramu, Twitteru preplaviti ih, ali samo ako imamo što za pokazati, a ja garantiram da ćemo imati. Osim toga, glavni cilj je djelovati lokalno i razvijati našu regiju. Nismo otok, moramo razvijati zajedništvo. Želim da Mladež bude prepoznata zastupanjem sustava vrijednosti utkanog u svjetonazor HDZ-a kao demokršćanske i europske stranke, koja drži do domoljublja, obitelji, vjere i tradicije – poručio je Jurak dodavši da je poznato da politika nije popularna među mladima i zato Mladež HDZ-a mora „dodati gas“.

Članovima i članicama Mladeži obratili su se predstavnici stranke i stranačkih zajednica, a saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak istaknuo je hrabrost članova i članica Mladeži jer su odabrali teži put – uključiti se i nositi odgovornost u politici. – Svijet je pred promjenama, nikad nije bilo toliko sukoba i prirodnih nepogoda, ali naša domovina u članstvu je najmoćnijih saveza NATO-a i EU-a, najnaprednijeg dijela svijeta. Kad neki pozivaju na izlazak iz tih asocijacija, postavlja se pitanje što je alternativa? Savez s Crnom Gorom, Kosovom, Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom....? Naravno da je s tim državama potrebno surađivati, graditi bolju budućnost, prosperitet, ali naš cilj su oduvijek, a to je još utvrdio naš prvi predsjednik dr. Tuđman, zapadne asocijacije. Danas imamo populističke pokrete, lijevo anarhiste, desno suvereniste. S lijeve strane Živi zid koji obećava sve i svašta od toga da ne treba ništa plaćati pa do sadnje konoplje. S desne pak jako glasne Hrvatine koji bi htjeli hrvatstvo krojiti prema svojim standardima, a u obrani domovine 90-ih nije ih bilo ni dana iako su mogli biti. Između tih populista ključna politička snaga koja se bavi unapređenjem životnog standarda naših sugrađana je naša stranka – rekao je Stričak i ponovio da je politika mjerljiva disciplina, a HDZ se vodi rezultatima. – Ako govorimo o rezultatima našeg rada, svi naši dužnosnici su svaki dan na terenu, među biračima. Slušaju i rješavaju probleme. Mjerimo investicije u stotinama milijuna kuna. Tamo gdje smo mi stali vi nastavljate. Idemo po potporu birača iznad 30 posto, jer smo najjača politička opcija u državi i u županiji – poručio je Stričak.

Saborski zastupnik Križanić kazao je da od Mladeži očekuje da bude pokretač i donositelj odluka te da ostanu ovdje i stvaraju Hrvatsku, a pomoćnik glavnog tajnika stranke Stjepan Adanić podsjetio je da je HDZ jedina politička stranka čiji je program bio stvaranje moderne hrvatske demokratske države. Predsjednik Županijske skupštine Alen Runac je istaknuo da vjeruje da će ovi mladi ljudi unaprijediti HDZ, a predsjednik Gradske organizacije HDZ-a i Gradskog vijeća Varaždina Damir Habijan poručio im je da što dulje ostanu mladi jer to znači snagu za mijenjanje stvari. Podršku članovima i članicama Mladeži HDZ-a dali su i predstavnici županijskih Zajednica HDZ-a. Predsjednica Zajednice žena Nadica Dreven Budinski istaknula je da je u 19 organizacija Mladeži izabrano osam predsjednica, a predsjednik utemeljitelja HDZ-a Krešmir Čop da je na Mladeži da dalje stvara prosperitetnu državu. Predsjednik Zajednice branitelja Željko Dvekar kazao je da su se borili upravo zato da nove generacije imaju mogućnost pokrenuti Lijepu našu, a predsjednik Akademske zajednice, pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Milan Rezo, da mladi trebaju preuzeti odgovornu ulogu u izgrađivanju Hrvatske. Predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika Dragutin Gotić apelirao je na mlade da se obrazuju i oplemene hrvatski proizvod. Članovima i članicama Mladeži HDZ-a Varaždinske županije obratio se i kandidat za nacionalnog predsjednika Ivan Vidiš koji je poručio da Mladež HDZ-a mora biti nositelj politika za mlade, mora imati stav i nuditi rješenja. Izborna skupština Mladeži HDZ-a na nacionalnoj razini održat će se 8. prosinca u Zagrebu.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top