Dan Grada Lepoglave

08.12.2018

U petak 7. prosinca u Lepoglavi je povodom Dana Grada održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Osim domaćina gradonačelnika Marijana Škvarića Dan Grada Lepoglave čestitali su državni tajnik Zdravko Jakop, saborski zastupnik Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Alen Runac, predsjednik Gradskog vijeća Lepoglave Robert Dukarić te mnogi drugi.

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske g. Plenkovića, pohvalio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Lepoglave, povodom Dana grada, rezultate koje je taj grad ostvario u posljednjih godinu dana. No, prije svega čestitao je nagrađenima, zaslužnim građanima, koji su dio sebe i svog rada ugradili u napredak Lepoglave. -Svako od Vas laureata zaslužan je za napredak ovog grada. Čestitam Vam na tome ali i na nagradama i priznanjima koje ste primili, jer odlaze u prave ruke. Ono što me posebno razveselilo je gesta gradonačelnika Škvarića i predsjednika gradskog vijeća Dukarića da su na prigodan način zahvalili svim zaposlenicima grada. Priključujem se njihovim zahvalama, jer iza svih uspješnih projekata stoji mali ali kvalitetan tim sposobnih ljudi - kazao je Stričak te primijetio da među njima dominiraju žene te naglasio da - iza svih velikih rezultata stoje žene pa i u Lepoglavi.

Kazao je da se aktualna Vlada premijera Plenkovića vodi politikom rezultata, a upravo se rezultati u našoj sredini oduvijek cijene te naveo nekoliko investicija županijske razine bitnih za ovaj kraj. - U mandatu aktualne Vlade premijera Plenkovića na području Varaždinske županije samo u zdravstvo će biti investirano, za sada preko 430 milijuna kuna. To je korisno za sve naše sugrađane, a pogotovo za one najpotrebitije, starije i bolesne. U realizaciji je i niz aglomeracija, tj. njih sedam, ukupne vrijednosti oko 1,6 milijardi. Jedna od njih je i Aglomeracija Lepoglava. Pred projektiranjem je brza cesta Varaždin-Ivanec-Lepoglava dužine 21 kilometar, vrijednosti 10,8 milijuna kuna - samo su neki od projekata koje je izdvojio Stričak.

Što se tiče rezultata posebno je pohvalio povlačenje sredstava iz EU fondova ali je podsjetio da smo i mi dio Europske unije na što trebamo biti ponosni. - Mi smo punopravna članica Europske unije i NATO saveza i na to moramo biti ponosni. Pogotovo danas kad je svijet recimo podosta nestabilan. Nikad toliko sukoba, nemira, kriza, elementarnih nepogoda i katastrofa. Naravno da nam je to prednost – biti dio najnaprednijeg kutka svijeta. I stoga članstvo u tim asocijacijama trebamo iskoristiti za dobrobit našeg naroda - poručio je na kraju Stričak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top