General zbora Mirko Šundov uručio zahvalnicu Anđelku Stričaku

22.12.2018

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov saborskom zastupniku Anđelku Stričaku uručio zahvalnicu za pruženu potporu povodom povratka 2. mehanizirane bojne Pume u grad Varaždin.

Povodom božićno novogodišnjih blagdana potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov organizirali su prijem kojem su prisustvovali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Kolinda Grabar-Kitarović, generali Ante Gotovina i Mladen Markač, bivši te sadašnji dužnosnici ministarstva obrane i glavnog stožera, članovi saborskog Odbora za obranu, Hrvatski generalski zbor, predstavnici braniteljskih udruga… Na svečanom prijemu bilo je riječi o postignućima u ovoj godini te planovima za iduću.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov iskoristio je svečanu prigodu te saborskom zastupniku i članu saborskog Odbora za obranu, Anđelku Stričaku, uručio zahvalnicu za pruženu potporu povodom povratka 2. mehanizirane bojne Pume u grad Varaždin.

Nakon preuzimanja priznanja Stričak je još jednom izrazio zadovoljstvo što se bojna Pume vratila doma u Varaždin podsjetivši na slavan ratni put te gardijske postrojbe. Podsjetio je na činjenicu da će 7. gardijska brigada Pume ostati zapamćena, uz sve pobjede izvojevane u Domovinskom ratu, po ulaska u Knin, čime su proslavili i Varaždin, ali i cijeli sjever Hrvatske. Ponovo je naglasio da vrijednosti koje su krasile naše branitelje trebaju biti aktualne i danas: hrabrost, požrtvovnost i rad za bolje sutra.

– To provodimo upravo sada ovdje u Varaždinu. Prostor bivše vojarne dan je na korištenje, dio vojsci, dio civilnim udrugama i lokalnoj samoupravi, a još ga je ostalo i za potrebe Sveučilišta Sjever. Smatram da je to dobar koncept koji vodi zajedništvu te u sinergiji svih daje rezultate – zaključio je Stričak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top