Sjednica Županijskog odbora HDZ-a u Općini Sveti Đurđ

22.1.2019

U Općini Sveti Đurđ u ponedjeljak je održana sjednica Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije kojoj su uz članove Županijskog odbora prisustvovali i stranački dužnosnici gradske organizacije Ludbreg te općinskih iz Sv. Đurđa, Martijanca, Velikog Bukovca i Malog Bukovca.

Osim tema vezanih za nadolazeće aktivnosti, kao što su održavanje skupštine Zajednica branitelja, organizacija javne tribine koju priprema Zajednica obrtnika i poduzetnika, obilježavanje Valentinova u organizaciji Zajednice žena i Mladeži, središnja tema sjednice bile su investicije na ludbreškom području i okolnim općinama. Osim izgradnje i dogradnje vrtića i škola, obnove vatrogasnih domova, cesta, čišćenja vodotoka i kanala, u pripremi su zasigurno najveće investicije u ludbreškom području. Naime, u pripremi su projekti Hrvatskih voda i to: Aglomeracija Ludbreg predviđene vrijednosti 240 milijuna kuna, Aglomeracija Veliki Bukovec 65 milijuna kuna, obrana od poplava rijeke Bednje 120 milijuna kuna te Plitvice 65 milijuna kuna. Također, HEP u ovoj godini u Ludbreškom području planira investirati oko 12 milijuna kuna.

U raspravi po navedenoj temi sudjelovali su predsjednici općinskih organizacija Velikog Bukovca Dražen Đurašin, Martijanca Dubravko Besek i Svetog Đurđa Melita Mesarić te tajnik Gradskog odbora HDZ-a Ludbrega Dražen Filipović izrazivši zadovoljstvo navedenim projektima koji će unaprijediti kvalitetu života njihovih sugrađana.

Prije same sjednice predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, ujedno i saborski zastupnik Anđelko Stričak, Goran Križanić, voditelj terenske jedinice HEP-a u Ludbregu, Dražen Levak, načelnik Općine Martijanec i Dubravko Besek, predsjednik Općinskog vijeća Općine Martijanec, obišli su radove na električnoj mreži u Madaraševcu. Tom prilikom Goran Križanić je izjavio: „U modifikaciju trafostanice u Selniku, na području Grada Ludbrega, bit će uloženo 10 milijuna kuna. U kabelske dalekovode u Selniku i Ludbregu te niskonaponsku mrežu u Apatiji ulaže se dodatnih 930 tisuća kuna. Na području Općine Veliki Bukovec radi se na rekonstrukciji niskonaponske mreže u Kapeli i Dubovici, ukupne vrijednosti 370 tisuća kuna, a na području Općine Sveti Đurđ rekonstrukcija niskonaponske mreže u Luki vrijedna je 135 tisuća kuna. Tim ulaganjima treba dodati da je za područje Svetog Petra u Općini Mali Bukovec u tijeku projektiranje izgradnje trafostanice, dok su ovdje u Madaraševcu u tijeku radovi na niskonaponskoj mreži i na zamjeni drvenih stupova betonskima, ukupne vrijednosti 510 tisuća kuna.“

Načelnik Općine Martijanec Dražen Levak naglasio je zadovoljstvo suradnjom s HEP-om te istaknuo: „Koliko nam je elektroopskrba bitna, shvatimo tek kad nestane struje, kad svi kućanski aparati stanu, rasvjeta ugasi… Zahvaljujući radovima HEP-a električna energija će i ovdje u Madaraševcu biti daleko kvalitetnija i sigurnija na zadovoljstvo mještana, ali i poduzetnika“.

Zadovoljan viđenim saborski zastupnik Anđelko Stričak je naglasio da nikad u mandatu niti jedne dosadašnje vlade nije bilo toliko investicija s državne razine kao za aktualne Plenkovićeve.

„Usuđujem se reći da je područje Varaždinske županije jedno veliko gradilište. Nema općine i grada, a ni područja djelatnosti bitnih za kvalitetan život naših sugrađana, a da nije obuhvaćen financiranjem s državne razine. Naravno, to se odnosi na sve općine i gradove, bez obzira na političku pripadnost načelnika i gradonačelnika. O tome nam najbolje govore upravo investicije HEP-a ovdje u istočnom dijelu Varaždinske županije gdje će od 12 milijuna kuna, njih 10 biti uloženo na područje Grada Ludbrega“, zaključio je Stričak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top