HDZ uoči Županijske skupštine- zadovoljni brzinom i veličinom ulaganja, zahvaljujući vertikali vlast!

5.2.2019

Vijećnici HDZ-a i HSLS-a u Županijskoj skupštini Varaždinske županije na sutrašnjoj će sjednici podržati prijedloge odluka među kojima su izvješće o radu župana, projekt „Nogometna akademija“ te osnivanje trgovačkog društva Bukotermal, najavila je predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a i HSLS-a Nadica Dreven Budinski na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama varaždinskog HDZ-a.

Govoreći o izvješću župana za drugo polugodište 2018. godine, Dreven Budinski je kazala da su zadovoljni tempom, brzinom, ulaganjima i svime što je ostvareno u drugoj polovici prošle godine, a zahvaljujući vertikali vlasti.

„Zadovoljni smo zbog toga što nikad nije bilo toliko ulaganja, investicija i projekata kao sad. Najviše je ulaganja u zdravstvu i obrazovanju, iako se vodi briga o tome da svi segmenti budu pokriveni – od turizma, poljoprivrede, sporta, svih udruga i svega onog što predstavlja kvalitetan život jedne županije. Bez obzira na sve one presije, odnosno zahtjeve za smjenu ministra Kujundžića, smatram da ni jedan ministar dosad nije odobrio toliko projekata i dao toliko sredstava u Varaždinsku županiju, kao što je ministar Kujundžić“, rekla je Dreven Budinski te pohvalila prijedlog osnivanja trgovačkog društva Bukotermal d.o.o. „To su termalne vode kojih u Velikom i Malom Bukovcu ima jako puno. Jedan se dio već iskorištava, ali koncesiju ima ruska firma, međutim još ima prostora i tu je Varaždinska županija prepoznala mogućnost i dobrobit ulaganja na tom području. Osniva se firma koja će pomoći, a višak energije će se proslijediti malim OPG-ima, malim poljoprivrednicima i obrtnicima, posebice onima koji se bave cvjećarstvom, da se konačno taj naš kraj, a ludbreško područje, istočni dio županije, itekako je poznat po cvjećarstvu, što više razvije i da se pročuje i proširi na cijelu Europsku uniju pa i dalje“, dodala je predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a i HSLS-a.

Županijski vijećnik Krešimir Čop, ujedno i predsjednik Saveza športova Varaždinske županije, najavio je podršku odluci da Varaždinska županija u trogodišnjem razdoblju sufinancira projekt „Nogometna akademija“, po sporazumu s jedinicama lokalne samouprave i Nogometnim klubom Varaždin. Podsjetio je da su samo Domovinski rat i sportski uspjesi dovodili do jedinstva Hrvata, a posljednji je primjer nogometna reprezentacija u kojoj su veliku ulogu imali Varaždinci. „Toga svega ne bi bilo da se kroz NK Varaždin, nekad Tekstilac i Varteks, nije ulagalo u mlade sportaše. U njih se ne može ulagati ako nema stručnih trenera i sportske škole. U ova dva i pol mandata koliko sam predsjednik Saveza športova svake smo godine sufinancirali samo sportske škole za mlađe uzrasne kategorije jer smo prepoznali da su oni osnova da sutra imamo kvalitetne sportaše“, rekao je Čop.

Na konferenciji za novinare bio je i predsjednik Županijske skupštine Alen Runac, koji je također dao podršku projektu „Nogometna akdemija“.

Tomica Čukli, predsjednik županijskog HSLS-a, potvrdio je podršku svim točkama sutrašnje sjednice pojasnivši da da aktualna Vlada puno ulaže u Varaždinsku županije, a velike zasluge za to imaju saborski zastupnici HDZ-a Anđelko Stričak i Josip Križanić.

Predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak istaknuo je jako dobar rad vijećnika njegove stranke i HSLS-a u Županijskoj skupštini. „Iza svega uvijek na kraju stoje ljudi. I iza uspjeha i neuspjeha. Na taj način treba postaviti i vrednovati i rad u politici. Danas bi nama bilo puno lakše, a naravno i poticajnije, govoreći o investicijama s državne razine, kada bi mogli rezultate našeg rada i naših koalicijskih partnera usporediti s rezultatima bivše Vlade predvođene SDP-om. To nažalost nije moguće, jer u njihovom cijelom mandatu nije izgrađeno ništa. Stoga smatram da svi naši dužnosnici rade dobro da je vertikala od lokalnih razina do državne zaživjela, da daje rezultate, a sve zbog što kvalitetnijeg života naših građana“, zaključio je Stričak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top