Proglašeni najbolji sportaši i ekipe Grada Varaždina 2018. godine!

12.2.2019

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u ponedjeljak, 11. veljače 2019. godine, organizirala je u Hrvatskom narodnom kazalištu svečanost 56. proglašenja najboljih sportaša Grada Varaždina.

Sportaš Varaždina 2018. godine je Enes Garibović iz Športskog karate kluba „Varaždin“, sportašica Lucija Pokos iz Atletskog kluba „Sloboda“, muška ekipa Hrvački klub „Vindija“, a ženska ekipa Ženski rukometni klub „Koka“. Najbolji sportaš osoba s invaliditetom ili gluhih osoba je Nikola Kosec iz Plivačkog kluba „Vidra“, sportašica Vida Puškadija iz Varaždinskog športskog saveza gluhih, muška ekipa Boćarski klub cerebralne i dječje paralize „Varaždin“ i ženska ekipa Pikado kluba osoba s invaliditetom „Varaždin“. Najveće nade varaždinskog sporta su Valentino Bečeheli i Rahela Lešćak, oboje iz Atletskog kluba „Sloboda“, te sportski par Mia Naletina i Vana Varga iz Ženskog kuglačkog kluba „Varaždin“. Na svečanosti su dodijeljena i godišnja priznanja Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Nagrada za životno djelo dodijeljena je Peri Paniću iz Hrvačkog kluba „Vindija“ za sportska dostignuća kroz više od 40 godina aktivnog sportskog djelovanja i promidžbu sporta Grada Varaždina.

Posebna priznanja za postignute rezultate te doprinos u promociji nogometa dobio je izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić i za postignute rezultate te doprinos u promociji tenisa izbornik hrvatske reprezentacije, Željko Krajan.

Nagrade su uručivali predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alen Runac i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a svečanosti su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan te izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

„Za osvajanje medalja zaduženi su treneri, predsjednici klubova i natjecatelji, a mi kao Zajednica dužni smo vam osigurati kvalitetne uvjete, što se trudimo i na obostrano zadovljstvo nadam se – dobro radimo“, rekao je tom prigodom Alen Runac i najavio obnovu stadiona „Sloboda“. Dodao je i kako mu je čast biti među ekipom volontera i entuzijasta kakve trenutno Zajednica okuplja u Izvršnom odboru.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top