Koordinacija HDZ-ovih gradonačelnika i načelnika u Vidovcu

12.2.2019

U Vidovcu je u ponedjeljak 11. veljače održana koordinacija gradonačelnika i načelnika HDZ-a Varaždinske županije. Koordinaciji su prisustvovali predsjednik Županijske organizacije i saborski zastupnik Anđelko Stričak, saborski zastupnik Josip Križanić, predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac te predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a Nadica Dreven Budinski.

Posebno je bilo riječi o brojnim investicijama na području Općine Vidovec čiji je cilj poboljšati standard stanovnika. Načelnik Općine Bruno Hranić naglasio je najveći projekt vrijedan više desetaka milijuna kuna.

-U tijeku je projekt Aglomeracije, odnosno izgradnje kanalizacije vrijedan 55 milijuna kuna, a 5,5 milijuna osigurava Općina Vidovec. Uređuje se i cestovna infrastruktura u sklopu čega će se za izgradnju nogostupa u Tužnom izdvojiti 1,3 milijuna kuna, za uređenje poljskih puteva na području općine oko pola milijuna kuna, a svakako vrijedi spomenuti i projekte vezane uz sigurnost prometa na cestama, u sklopu kojih će biti postavljeno 13 novih pješačkih prijelaza te izgrađen rotor i postavljena četiri semafora – izdvojio je Hranić ističući i projekt proširenja groblja za što je predviđen milijun kuna, a više od pola milijuna izdvojit će se za regulaciju kanala. Na području općine postavlja se i LED rasvjeta, a uz dosad postavljenih 320, ove će se godine postaviti dodatnih 70 rasvjetnih tijela. Investicija je vrijedna milijun kuna. -Općina brine i o najmlađim žiteljima, odnosno mladim obiteljima koje želi zadržati na svom području. S tim se ciljem kreće u izgradnju dječjeg vrtića, za što će se trebati izdvojiti 12,5 milijuna kuna. Tu je i energetska obnova Područne škole Nedeljanec vrijedna 970 tisuća kuna, od koji su 55 posto bespovratna sredstva iz EU fondova – zaključio je Hranić.

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak naglasio je da funkcionira vertikala država-teren.

„Smatram da svi naši dužnosnici rade dobro da je vertikala od lokalnih razina do državne zaživjela, da daje rezultate, a što je vidljivo i ovdje u Općini Vidovec. Naravno da sve te investicije imaju za cilj što kvalitetniji život naših građana. Stoga načelniku Bruni Hraniću i njegovom timu čestitam na svim tim uspješno provedenim investicijama, ali i na kvalitetnoj pripremi budućih“- zaključio je Stričak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top