Premijer Plenković u Varaždinu

20.2.2019

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković svoj je današnji posjet Varaždinu započeo obilaskom pogona poduzeća Varteks.

U premijerovoj pratnji je ministar gospodarstva Darko Horvat, ministar uprave Lovro Kuščević, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te minista poljoprivrede Tomislav Tolušić. Uz premijera i ministre, u obilasku su bili predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća i varaždinske Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan i predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac.

Uoči obilaska pogona, predsjednik Uprave i većinski dioničar Varteksa Nenad Bakić upoznao je premijera s najnovijom psolovnom situacijom u Varteksu te najavio da postoji mogućnost zapošljavanja čak i do tisuću novih ljudi, ako bi uslijed krize koja je i dalje prisutna u tekstilnoj industriji došlo do propasti nekih tvrtki u tom sektoru.

„Mi smo spremni primiti svakog zaposlenog koji će nam se vratiti, ali i nove ljude te, bude li potrebe, ponovo uvesti i 2. smjenu. To su nam planovi za koje smo spremni, ali nismo još s njima krenuli”, rekao je Bakić dodavši da će Varteks do kraja godine: povećati proizvodnju, otvoriti nove dućane, etablirati se kao modna kuća, a već u ožujku predstaviti novu žensku kolekciju poslovne elegancije.

Nakon sastanka u upravi Varteksa, uslijedio je obilazak poslovnog sustava Vindija, gdje su se premijeru i ministrima pridružili i saborski zastupnici iz Varaždinske županije Anđelko Stričak i Josip Križanić. Vindija je stožerna tvrtka u segmentu prehrane, rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te naglasio da Vlada zasigurno Vindiji može pomoći poreznim olakšicama i boljim korištenjem fondova Europske unije. „Nadamo se da će to Vindija početi uskoro koristiti, već od travnja, i tu smo otvoreni za nove investicije i svaku daljnju suradnju”, kazao je Tolušić.

U obilazak tvrtke goste je poveo direktor i većinski vlasnik Vindije Dragutin Drk koji je istaknuo kako tvrtka uvodi nove sofisticirane proizvodne linije za inovativnu proizvodnju i nove standarde u kvaliteti. „Naše linije su mehanizirane i digitalizirane i tu je riječ o visokoj produktivnosti koja se danas traži, a uvest ćemo i nove linije. Vrijedi istaknuti i da Vindija danas zapošljava više od 4 tisuće ljudi”, kazao je Drk.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top