Premijer Plenković u pratnji Stričaka i načelnik glavnog stožera HV-a Šundova obišao vojarnu u Varaždinu

21.2.2019

Predsjednik hrvatske Vlade gos. Andrej Plenković, prilikom posjeta Varaždinskoj županiji u srijedu obišao je vojarnu 7. gardijske brigade Puma.

Naime 22. prosinca prošle godine Hrvatska vojska točnije 2. mehanizirana bojna Pume, nakon punih 10 godina vraćena je u Varaždin. Taj proces pokrenula je Vlada premijera Plenkovića tj. Ministarstvo obrane kojem je na čelu potpredsjednik Vlade general Damir Krstičević. Premijera i njegovu pratnju u kojoj su bili saborski zastupnici Josip Križanić i Anđelko Stričak, potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva Darko Horvat, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ministar uprave Lovro Kuščević, u vojarni je dočekao načelnik glavnog stožera Hrvatske vojske Mirko Šundov, te predstavnivi Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma Robert Puja i Željko Dvekar.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak još je jednom zahvalio premijeru Plenkoviću i ministru obrane Krističeviću na povratku Puma u Varaždin.

„Nakon što je u prosincu prošle godine zahvaljujući aktualnoj Vladi premijera Plenkovića Hrvatska vojska tj. bojna Pume vraćena u Varaždin, raduje me da ih je danas u njihovoj vojarni posjetio premijer Plenković. Njihov povratak je bio zaista dirljiv, sedam dana pješačenja od Našica do Varaždina u spomen na pripadnike legendarne Varaždinske 7. gardijske brigade Puma i njihovih sedam ratnih operacija”, istaknuo je Stričak. U spomen na poginule i preminule “Pume” premijer, saborski zastupnici i ministri položili su vijenac i zapalili svijeće u kapeli u sklopu vojarne.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top