Međunarodni dan žena: Predstava „Sve u 3…“ poklon ženama

7.3.2019

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, Koordinacija za ljudska prava i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije organizirali su izvedbu predstave „Sve u 3…“ u gledalištu HNK u Varaždinu. Predstava je bila namijenjena prvenstveno umirovljenicama, ženama s invaliditetom, ženama branitelja, udovicama branitelja, ženama koje rade u teškim uvjetima i nezaposlenim ženama kojima su podijeljene pozivnice i ulaznica za predstavu.

Predsjednica Koordinacije za ljudska prava Varaždinske županije i predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini Nadica Dreven Budinski ističe da je važno poslati poruku da su žene, u svim svojim ulogama, temelj društva.

„Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Koordinacija za ljudska prava tradicionalno posljednjih godina organiziraju ovaj poklon za žene radnice, članice udruga… Želja nam je da se družimo i nasmijemo zajedno u kazalištu. Žene smo u politici koje žele poslati poruku o značaju i te uloge žene, kao i onih u obitelji i na radnom mjestu. Predsjednica sam kluba vijećnika stranke koja ima najviše vijećnika, ali i vijećnica u Županijskoj skupštini. Od nas 12 vijećnika HDZ-a, pet je žena. Zakonom je propisano da žena treba biti 40 posto listama i mi idemo prema tome da uključimo što više žena“, izjavila je Dreven Budinski.

Dan žena čestitao je zamjenik župana Tomislav Paljak, a u predstavi je uživala i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat.

Predstava koje su žene gledale bila je komedija Kerekesh Teatra „Sve u 3…“ za koju je tekst pripremio autorski tim predstave, adaptirao ga Ljubomir Kerekeš, a režirala Iva Ilakovac. U komedija Kerekesh Teatra u kojoj dvije cimerice muku muče sa susjedom koji se objesio točno kod njihovog prozora glume Katarina Baban, Sanja Drakulić te Matija Kačan i Frano Novljan.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top