Draženu Filipoviću Nagrada Grada Ludbrega

20.3.2019.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega, koja je održana 19. ožujka, na Dan grada Ludbrega, uručena su ovogodišnja javna priznanja Grada Ludbrega, a dobitnik Nagrade Grada Ludbrega je i Dražen Filipović.

„Nagrada mi puno znači. Aktivan sam u društvenom životu grada i ovo je nagrada za moj dugogodišnji rad. Velika je čast i zadovoljstvo primiti nagradu, znak da je prepoznato to što radim“, izjavio je Filipović po primitku priznanja.

U obrazloženju odluke o dodjeli priznanja navodi se:

„Dražen Filipović rođen je 1972. godine u Varaždinu, Osnovnu školu završio je u Svibovcu kod Varaždinskih Toplica, a srednju građevinsku u Mariboru (Slovenija).Od 1997. godine živi u Ludbregu. Većinu svojeg radnog vijeka proveo je u odori Hrvatskog vojnika tj. dočasnika (narednik) i pripadnika slavne postrojbe 7. Gardijske brigade. Završio je dočasničko obrazovanje u dočasničkoj vojnoj školi Jastrebarsko. Kao pripadnik postrojbe u pripremama operacije Oluja 02.08.1995. godine bio je ranjen na Livanjskoj bojišnici u obrani suvereniteta RH. Odlikovan je Medaljom za sudjelovanje u operaciji 'Ljeto 95', Medaljom za iznimne pothvate u održavanju ustavno-pravnog poretka RH, te zaštiti života građana i imovine, Spomenicom Domovinske zahvalnosti, Srebrnom pumom 7. GBR, pohvaljivan od strane tadašnjeg ministra obrane Gojka Šuška. Od 2007. godine nalazi se u mirovini kao HRVI Domovinskog rata.

Nakon odlaska u mirovinu aktivnije se uključuje u rad raznoraznih udruga koje djeluju na području Grada Ludbrega.

Kao tajnik ŠRD Ludbreg voditelj je ribočuvarske službe, te istaknuti natjecatelj u lovu ribe udicom na plovak gdje odličnim rezultatima osvaja mnogobrojne medalje i priznanja: kao kapetan kadetske ekipe ŠRD osvaja titulu prvaka Hrvatske – Kupa HŠRS. Posebno je za napomenuti da je u 2016. godini osvojio titulu svjetskog prvaka u Češkim Pardubicama, 2017. godine na natjecanju u Srbiji-Kanjiža osvojio je 2. mjesto. Prošle 2018. godine u svojstvu trenera-mangera s Hrvatskom reprezentacijom invalida u lovu ribe osvojio je 1. mjesto na natjecanju u Hrvatskoj-Podturen-Međimurje te je od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora s reprezentacijom proglašen za najuspješniji ekipu u RH za osobe s invaliditetom.“

Dražen Filipović je i tajnik GO HDZ-a Ludbrega.

Uz Filipovića Nagradu Grada Ludbrega dobio je kulturni aktivist Aleksandar Horvat. Počasnom građankom Ludbrega proglašena je glumica Smiljka Bencet, Regica iz „Mejaša“ i „Gruntovčana“. Nagrada za životno djelo dodijeljena je Latifu Bajroviću za doprinos gospodarskom razvoju Ludbrega, farmaceutske industrije. Plakete Grada Ludbrega dobili su DVD Ludbreg koji slavi 150 godina djelovanja, stogodišnji Nogometni klub Podravina i Udruga Ludbreške mažoretkinje, a zahvalnice Grada Ludbrega Mladen Gradinski za aktivnosti na ozvučenju događanja, dobrovoljni darivatelj krvi Antun Matijašec, za humanitarni rad Katarina Namjesnik te volonter Crvenog križa Petar Smolčić.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega bio je i predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Alen Runac, dok je Ludbrežankama i Ludbrežanima Dan grada, uime gradonačelnika i načelnika, čestitao gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top