Uskoro izgradnja dječjeg vrtića u Vidovcu, načelnik Hranić potpisao ugovor s Hidroingom

22.3.2019.

U prostorijama Općine Vidovec u četvrtak je potpisan ugovor o izgradnji dječjeg vrtića. Ugovor su potpisali načelnik Bruno Hranić i direktor varaždinskog Hidroinga Dejan Blagus.

– To je uz aglomeraciju koja je vrijedna 55 milijuna kuna, drugi najveći projekt koji radimo u općini Vidovec, a vrijednost projekta je 12,2 milijuna kuna. Rok izgradnje je godina dana i u vrtić će biti smješteno 120-ero djece, a predviđena je i jaslička skupina. Danas potpisujemo ugovor s najpovoljnijim izvođačem radova koji se javio na javni natječaj, a to je Hidroing iz Varaždina i ovime početkom travnju krećemo u izgradnju – izjavio je načelnik Hranić te dodao da je to jedan od najvećih vrtića koji se trenutno radi u Hrvatskoj.

– Siguran sam da ćemo za godinu dana imati otvorenje, a doći će i do novog zapošljavanja ljudi s našeg područja, od odgojiteljica do pomoćnog osoblja – dodao je Hranić.

Izgradnju vrtića u Vidovcu sufinancirat će Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– S obzirom da se nismo mogli javiti na natječaj, išli smo u kredit, a najpovoljniji je bio u Zagrebačkoj banci s 1,7 posto kamate na 13 godina. U međuvremenu smo aplicirali na natječaj Ministarstva demografije gdje smo osigurali 1,2 milijuna kuna. Imam informaciju da u Ministarstvu još ima novaca koje će Općina iskoristit tako da neće iskoristiti cijeli kredit – pojasnio je načelnik.

Planirana je izgradnja i opremanje novog dječjeg vrtića bruto površine 1.228,65 m2 koji će imati mjesta za 120-ero djece uključujući i jaslice. Zgrada novog dječjeg vrtića gradit će se uz Osnovnu školu Vidovec sukladno svim pravilima struke i pedagoškim standardima koji će omogućiti znatno kvalitetniji rad s djecom.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top