Habijan sa ženama oboljelim od raka dojke: Budite hrabre i vjerujte! Pobijedite se može pozitivnim stavom

22.3.2019.

Svake prve proljetne subote obilježava se Dan narcisa koji niz godina ima važnu ulogu u osvješćivanju javnosti o načinima i važnosti ranog otkrivanja raka dojke.

Uoči Dana narcisa, predsjednik Gradskog vijeća Varaždina, Damir Habijan, čija je majka oboljela od raka dojke, posjetio je oboljele žene koje su trenutno na Onkološkom odjelu varaždinske Opće bolnice.

„Prošao sam s majkom kroz sve ono što je proživljavala kad je doznala za svoju bolest. Ne mogu reći da znam što vi prolazite jer to je osobna stvar, ali svjestan sam teškoća i s čim se sve suočavate. Naravno da je potpora obitelji, prijatelja i svih koji su vam bliski od velike važnosti. Medicina ide naprijed, ali lijek koji nije produkt medicine je ljubav, sinergija obiteljske snage i potpore. To medicina ne može stvoriti i to ovisi samo o nama, vašim bližnjima koji su uz vas. Osobno vam želim poručiti da se borite, da budete hrabre, da vjerujete. Pobijediti se može pozitivnim stavom“, poručio je Habijan ženama oboljelim od raka dojke.

Ujedno je uputio poziv građanima da se u subotu, 23. ožujka, odazovu jubilarnoj, 20. akciji Dan narcisa koju organizira Mammae klub Varaždin, a akcija će se održavati od 10 do 13 sati na Franjevačkom trgu i Trgu slobode.

Predsjednica Mammae kluba Varaždin, Marija Hrašćanec, podsjetila je da cvijet narcisa u proljeće najavljuje buđenje novog života, stoga je odabran kao simbol rađanja novog života oboljelih žena.

„Želimo pokazati da se s tom bolešću može živjeti, a s napretkom medicine, s novim lijekovima, liječenjem stručnih onkologa, garantira se ne samo nastavak života, nego i nastavak kvalitetnijeg života“, rekla je Hrašćanec.

Uz nju i Habijana, oboljele je žene posjetio zamjenik ravnatelja Opće bolnice Varaždin, Damir Poljak. Zahvalio je ženama iz Mammae kluba što na novooboljele prenose svoje neprocjenjivo iskustvo i daju im nadu da će bolest promijeniti prioritete u životu i da će prave vrijednosti u životu doći u prvi plan.

„Dan narcisa je samo jedan dan, a vi i vaše obitelji s bolešću živite kroz cijeli život. Maligna bolest je danas kronična bolest s kojom živimo i moramo joj se prilagoditi“, kazao je Poljak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top