Stričak o Čačiću, Biliću i Štromaru

26.3.2019.

Na konferenciji za medije predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak na upit novinara komentirao je nekoliko aktualnih političkih tema.

Jedna od njih je najavljeni prosvjed HNS-a zbog povećanog prometa teretnih vozila državnom cestom D2 od Varaždina do Cestice i granice sa Slovenijom.

„Sigurno da je svima koji žive na toj prometnici život otežan, ali toplo se nadam da neću morati biti između s jedne strane potpredsjednika Vlade koji prometuje tom prometnicom i živi u tom kraju te člana uprave Hrvatskih cesta koji je do nedavno tu živio, govorim o Štromaru i Leveriću, i s druge strane njihovih lokalnih stranačkih kolega“, odgovorio je Stričak, a član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik Josip Križanić dodao da je taj problem prepoznat, da se razgovaralo s resornim ministrom i da se radi na tome da se situacija riješi.

Stričak je odgovorio i na pitanje o nedavnoj izjavi varaždinskog župana Radimira Čačića da sjever Hrvatske neće spašavati brodogradilišta. „Smatram da je župan Čačić dobro osjetio puls naših sugrađana na Sjeveru Hrvatske, da se njih oko 90 % protivi da se proračunska sredstva odvajaju za brodogradnju. Međutim, župan Čačić nije naveo jedan činjenični podatak, a to je da su upravo SDP-ove vlade najviše izdavale jamstva brodogradnji, i Račanova i Milanovićeva te da je on bio u jednoj od njih ministar, a u drugoj potpredsjednik Vlade, i da je redovito to podržavao. Nisam čuo da je tada kao ministar ili prvi potpredsjednik Vlade digao glas protiv toga. Aktualna Vlada je naslijedila ta jamstva i ona mora to nažalost ispoštivati“, kazao je Stričak.

Na upit da prokomentira uvjetnu osudu na pet mjeseci ludbreškog gradonačelnika, SDP-ovog Dubravka Bilića zbog zloporabe položaja izjavio je: „Zanimljivo je da upravo SDP-ovi pravednici prozivaju sve i svakoga za sve i svašta, a jedino njihovi dužnosnici na sjeveru Hrvatske u tri županije imaju tri pravomoćne presude. Radi se sada o bivšim saborskim zastupnicima SDP-a.

Također, zanimljiva je i ova nagodba, u krajnjem slučaju presuda, jer da je kojim slučajem gradonačelnik Bilić osuđen na šest mjeseci zatvora na idućim izborima ne bi mogao biti kandidat. HDZ uvijek ima svojeg kandidata, a Bilića ne bismo podržali niti kao nezavisnog", rekao je Stričak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top