Uoči Cvjetnice podjela maslinovih grančica Varaždinkama i Varaždincima

14.4.2019.

Već tradicionalno, članovi Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Varaždin, uoči blagdana Cvjetnice, dijelili su Varaždinkama i Varaždincima maslinove grančice. Osim na Franjevačkom trgu, grančice su se dijelile na području III. te VI. mjesnog odbora. Uz članove stranke grančice su dijelili: Sven Bunta, predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždin, Otilija Cvetko, predsjednica varaždinske Zajednice žena Katarina Zrinska, Darko Novoselec, predsjednik Vijeća V. mjesnog odbora, Branko Družinić, predsjednik Temeljnog ogranka Banifica.

– Na ovaj način želimo čestitati Uskrs svim mještanima grada Varaždina. Ove grančice koje dijelimo donacija su stranačkih kolega iz Zadra koji su i ove godine na taj način povezali Zadar i naš Varaždin. Osim što smo podijelili grančice, bila je ovo prilika i da se družimo i popričamo s našim građanima – kazao je Bunta.

Inače, vjernici će s grančicama u nedjelju ići na svetu misu. U spomen na Isusov svečani ulazak u Jeruzalem, ali i na njegovu muku koja je uslijedila poslije toga, prije svete mise na Cvjetnicu ide procesija u kojoj vjernici nose blagoslovljene maslinove, ali i druge grančice. Nakon svete mise vjernici grančice nose kući kao znak i podsjetnik na vjernost Isusu.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top