Kaniški na „Zagreb Investu“: Sinergija državnih i lokalnih vlasti s investitorima

15.4.2019.

U zagrebačkom hotelu Westin danas se održava velika ulagačka konferencija „Zagreb Invest 2019 – susret investitora i industrije“. Jedan od uvodničara bio je i načelnik Općine Gornji Kneginec, HDZ-ov Goran Kaniški, koji je govorio u ime Hrvatske zajednice općina, kao izaslanik predsjednika Martina Baričevića.

Podržavši rad konferencije i pozdravivši brojne investitore, Kaniški je naglasio sinergiju državnih i lokalnih vlasti s investitorima kako bi se stvarale nove investicije.

– Velika je uloga lokalnih vlasti u kreiranju prostornih uvjeta, od projektiranja do komunalne infrastrukture. Ali to nije dovoljno. Potrebna je državna intervencija, po pitanju prilagodbe zakona i uvjeta pod kojima investitori mogu ulagati na području Republike Hrvatske. Jedinice lokalne samouprave učinile su maksimalno što im zakoni omogućuju i potreban je iskorak s državne razine, kako bi se kapitalizirao interes investitora – rekao je Kaniški te izrazio nadu da će brojni zaključci s konferencije krenuti prema javnoj upravi kako bi se vidjelo što je potrebno poduzeti u tom smjeru.

Na zagrebačkom ulagačkom skupu, uz ostalo, predstavlja se 20 industrijskih zona te predstavljaju rezultati istraživanja tržišta – što investitori misle o ulagačkoj klimi? – kao i iskustva i dojmovi stranih ulagača iz Švedske, Francuske, Italije, Kine.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top