Stričak mještanima Općine Trnovec Bartolovečki čestitao njihov dan

18.4.2019.

U srijedu je u Pastoralnom centru Župe Majke Božje Snježne u Trnovcu održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Trnovec Bartolovečki.

U ime saborskih zastupnika, a u Trnovcu su bili Josip Križanić i Božica Makar, Dan Općine čestitao je HDZ-ov Anđelko Stričak, koji je podsjetio na najemotivniji trenutak u proteklih godinu dana – povratak Puma u Varaždin.

– Prošle godine imao sam priliku da propješačim vašu općinu. Zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane te načelnikom Glavnog stožera priključio sam se hodnji naših Puma, povratku Hrvatske vojske, u Varaždin, Dva dana nakon toga u Ministarstvu obrane na božićnom prijemu, između ostalog, prezentirana su postignuća Hrvatske vojske u 2018. godini, mirovne misije, vježbe, naoružanje, oprema, pomoć kod požara, poplava. Vjerovali ili ne, najemotivniji dio filma bio je povratak Puma. Naravno, jedan dio tih emocija pripada, načelniče, vama jer ste ih dočekali, okrijepili, a nije bilo domaćinstva gdje ih nisu pratili – rekao je Stričak u Trnovcu te se osvrnuo i na izlaganje načelnika Zvonka Šameca o realiziranim i planiranim projektima.

– Osim materijalnog dijela, izgradnje ulica, obnovom domova, bavili ste se i dušom, financirali ste udruge. Spomenuli ste pet vatrogasnih društava, a vatrogasna društva predstavljaju stil života na sjeveru Hrvatske. Spomenuli ste i KUD Mak. To trebamo svi poticati jer to su naša tradicija i običaji – kazao je saborski zastupnik Stričak i nastavio o predstojećim izborima za Europski parlament.

– Puno će se pričati o EU, zbog čega da i zbog čega ne. Ja samo pozivam da se razmisli da li bi bilo svih tih cesta, vrtića, škola i svega ostalog da nismo članica Europske unije. Smatram da svako razmišljanje uz Europsku uniju treba biti kako što bolje, što kvalitetnije iskoristiti fondove i našim građanima omogućiti što kvalitetniji i bolji život – poručio je Stričak na Danu Općine Trnovec Bartolovečki.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top