Počinje energetska obnova zgrade Vatrogasnog doma DVD-a Bednja

19.4.2019.

Načelnik općine Bednja, HDZ-ov Damir Poljak s Tihomirom Lončarekom, direktorom tvrtke Enigma d.o.o. iz Lepoglave, potpisao je u četvrtak ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Vatrogasnog doma DVD Bednja.

Temeljen provedene javne nabave, spomenuta tvrtka dala je najpovoljniju ponudu, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 805 590 kuna bez PDV-a, odnosno 1.006.988 kuna s PDV-om. Za ovu investiciju osigurana je bespovratna potpora od 600.000 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj koja se realizira posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ugovorena investicija obuhvaća izvođenje arhitektonsko-građevinskih, strojarskih i elektrotehničkih radova s ciljem smanjivanja emisije CO2. To znači da će se provesti energetska ovojnica oko cijelog doma, mijenjat će se stolarija, postavit će se LED rasvjeta, uvest će se plinsko grijanje i uredit će se interijer i spustiti strop. Krajnji rok završetka radova je 15. veljače 2020. godine, a radovi započinju 2. svibnja ove godine.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top