HDZ: Stanovnici 2. MO trebaju imati siguran pothodnik i novi vrtić

25.4.2019.

U pothodniku u Ulici Pavleka Miškine održana je konferencija za medije kandidata HDZ-a za 2. mjesni odbor. Istaknule su se teme o problematici samog pothodnika, Doma željezničara i dječjeg vrtića.

– Rekonstrukcija i obnova pothodnika u Miškininoj ulici jedan je od značajnijih problema za stanovnike 2. mjesnog odbora koji žive iza željezničke pruge, a kojim svakodnevno prolaze djeca i starije osobe. Pothodnik je devastiran, nepristupačan roditeljima s kolicima i teško savladiv biciklistima. Također, u vrijeme obilne kiše često je poplavljen. Stoga je nužna obnova pothodnika – izjavio je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan.

– Objekt je u vlasništvu HŽ-Infrastrukture, a za vrijeme gradonačelnika gospodina Habuša prebačen je u najam Grada Varaždina te gradske vlasti nisu mogle aplicirati za EU fondove i kvalitetno ga preurediti. Objekt propada, a Gradu Varaždinu i samom Mjesnom odboru nedostaje kvalitetnih prostorija za smještaj udruga, umirovljenika kao i prostorija za sam Mjesni odbor – izjavio je nositelj HDZ liste 2. MO-a Krešimir Čop na temu Doma željezničara.

– U 2. mjesnom odboru izgrađeno je nekoliko zgrada, a u planu je izgradnja još minimalno tri nove. S obzirom na to da su stanari navedenih zgrada mahom mlade obitelji, izgradnja vrtića trebala bi biti jedan od prioriteta Grada Varaždina na ovom području uz rješavanje kućanske rampe – izjavio je Saša Vurušić.

Konferenciji su prisustvovali nositelj HDZ liste 2. MO-a Krešimir Čop, Biserka Keliš, Saša Vurušić i predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća i Gradskog odbora HDZ-a Damir Habijan.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top