Habijan: Bale se moraju čim prije maknuti s ulaza u grad

26.4.2019.

– Povodom Rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave kojim se izvan snage stavlja odluka Gradskog vijeća o stavljanju van snage odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja izražavam žaljenje i zabrinutost zbog navedene odluke DKOM-a – izjavio je Damir Habijan na konferenciji za medije ispred Gradske vijećnice.

Podsjetimo, Gradsko vijeće je u veljači ove godine donijelo predmetu odluku jednoglasno, dakle sve političke opcije u Gradu Varaždinu podržale su prijedlog navedene odluke.

– Smatrao sam da donošenje navedene odluke predstavlja početak kraja problema vezanih za balirani otpad. Očekivao sam da slijedi postupak raspisivanja javne nabave u kojem bi se izabrala najpovoljnija ponuda u pogledu odvoza i odlaganja otpada, te u konačnici riješio problem koji je stvoren prije 14 godina – izjavio je Habijan te napomenuo: – Gradsko vijeće kao predstavničko tijelo te ja kao predsjednik Vijeća učinili smo sve što je bilo moguće da se započne s rješavanjem ovog gorućeg pitanja.

Habijan je također istaknuo da je na raspolaganju i otvoren za razgovore i iznalaženje rješenja ovog problema u granicama svojih nadležnosti kao predsjednik Vijeća, te da će u koordinaciji sa svim predstavnicima političkih stranaka u Gradskom vijeću sazvati međustranačko vijeće kako bi s kolegama vijećnicima raspravio o mogućnostima koje kao predstavničko tijelo ima.

Habijan je dodao da je jednostavno provjeriti tko je bio na vlasti u vrijeme nastanka ovog problema, ali da neće trošiti svoje vrijeme na prozivanje nego će nastojati kao i do sada na konstruktivna način pomoći u njegovom rješavanju te naglasio: – Podsjećam, a to je potvrdio jučer i državni tajnik Šiljeg, u proračunu Fonda za ovu godinu osigurano je 20 milijuna HRK za rješavanje bala, još 12 milijuna u sljedećoj godini. Ministar Čorić dao je suglasnost na program sanacije lokacije Brezje. Prema tome, sve što je bilo u granicama naših mogućnosti smo izvršili, sada je red na izvršnoj vlasti.

Na pitanja o aktualnim događanjima i prosvjedu građana Habijan je izjavio: – Protivim se bilo kakvim pritiscima, smatram da pravo na prosvjed i slobodu govora nije tema u 21 stoljeću. Isto tako smatram da moramo poštivati ustavom zajamčeno načelo autonomije Sveučilišta.

– Kao građanin Grada Varaždina, ne samo kao predsjednik Gradskog vijeća, želim da se bale što prije maknu s ulaza u grad. Očekujem da izvršna vlast, dakle gradonačelnik Čehok i njegovi zamjenici predlože novo rješenje ovog problema, jer Gradsko vijeće kao predstavničko tijelo nema više mogućnosti niti na koji način donositi odluke po ovom pitanju – zaključio je Habijan.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top