Dan Općine Vinica: Lakše i jednostavnije uz pomoć Vlade, saborskih zastupnika, ministara i župana

27.4.2019.

Sanacija klizišta, projekt izgradnje dječjeg vrtića, nastavak na uređenju nerazvrstanih prometnica, a prije svega ulaganje u najmlađe mještane Opčine – samo su neka od najvažnijih postignuća u proteklih godinu dana u Općini Vinica koje je u petak, na svečanoj sjednici, istaknuo načelnik Općine Marijan Kostanjevac. Naglasio je da se napravilo dosta pogotovo kada se ima u vidu da općinski proračun ima limitirana sredstva. Kako je naglasio sve je to otežano ponekad politikantstvom, ali uz pomoć odgovornih političar dobre stvari se mogu napraviti.

– Uz pomoć i angažman predsjednika Vlade, saborskih zastupnika Križanića i Stričaka, ministara i varaždinskog župana sve je lakše i jednostavnije – rekao je Kostanjevac.

Uz veliki broj uzvanika na svečanoj sjednici izaslanik predsjednika Vlade bio je saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je čestitao mještanima općine njihov dan uz poruku da mogu biti zadovoljni onime što se u proteklih godinu dana događalo u općini.

– Sve nas veseli što se napokon kreće s revitalizacijom Opeke i da će upravo razgovori, dogovori i vertikala koja je uspostavljena na relaciji općine, županije i države dati i rezultate – rekao je Stričak. Uz njega na svečanosti su bili saborski zastupnici Davor Ivo Stier, Josip Križanić te Milorad Batinić. Zatim državni tajnik u Ministarstvu obrane general Zdravko Jakop, general Mladen Markač, inače počasni građanin Općine Vinica, župan Radimir Čačić, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac te brojni gradonačelnici i načelnici.

U povodu Dana Općine Vinice načelnik Marijan Kostanjevac i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Mihalić dodijelili su nagrade uspješnim studentima, ali i tvrtkama te društvima s područja Općine Vinica.

Ovogodišnji dobitnih povelje Općine Vinica je DVD Vinica, koje slavi 130. godina neprekidnog djelovanja. Riječ je o jednom od najstarijih vatrogasnih društava u Hrvatskoj. Varaždinska regija oduvijek je poznata po vatrogastvu i sva događanja koja su se nekada odvijala događala su se u vatrogasnim društvima. Vatrogastvo je važno i za Općinu Vinica, a to najbolje potvrđuje činjenica da sve vatrogasce, koji imaju više od tri intervencija na godinu, oslobađaju komunalne naknade.

Plakete Općine Vinica dobili su KUD Vinica povodom 40. godišnjice neprekidnog djelovanja te Udruga vinogradara Vinea Vinica povodom 20 godina neprekidnog rada, dok su plakete za doprinos razvoju poduzetništva dodijeljene ordinaciji dentalne medicine Galeković te tvrtkama LA-GO keramika, ABS Stolnik te trgovini Taban iz Gornjeg Ladanja.

U povodu Dana Općine nagrade u iznosu od 5.000 kuna dobili su i studenti i to Marko Hrnčić, Marko Gerbus i Ivan Ivančić, čiji je prosjek ocjena 4,5, čak i viši.

(tekst Varaždinske vijesti)

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top