HDZ-ovi kandidati za EU parlamentarne izbore: Uspješni projekti u Varaždinskoj županiji uz pomoć europskih fondova

30.4.2019.

Dio kandidata Hrvatske demokratske zajednice za izbore za Europski parlament Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić i Stjepan Adanić posjetili su u ponedjeljak Varaždinsku županiju. U sklopu cjelodnevnog posjeta obišli su desetak općina i gradova te još veći broj uspješnih lokalnih projekata kojima je gotovo uvijek ista poveznica, a to je Europska unija, odnosno fondovi i sredstva Europske unije.

Posjet je započet u općini Visoko, općini u kojoj je u samostalnoj Hrvatskoj HDZ odnio sve pobjede na apsolutno svim izborima do sada. Obiđeni su društveni dom koji kreće u rekonstrukciju sredstvima europskih fondova te nadaleko poznata „Belina lipa” koja će se kandidirati za Europsko stablo godine. U Podrutama na komemorativnom području odana je počast stradalim promatračima tadašnje Europske zajednice.

Nakon druženja s građanima u Novom Marofu u Kulturnom centru Ivan Rabuzin, u Ljubešćici i Varaždinskim Toplicama obiđene su Poduzetnička zona odnosno hotel u izgradnji tvrtke „Bernarda Nova”. Gospodarska teme bile su u fokusu obilaska Ludbrega, a obiđen je pogon uspješne tvrtke Ducati komponenti.

Posjet Ludbregu iskorišten je za izjave medijima gdje je domaćin EU kandidatima, saborski zastupnik Anđelko Stričak uvodno istaknuo da je najbolje što se u posljednjih nekoliko godina Hrvatskoj dogodilo ulazak u euroatlantske integracije, odnosno u NATO savez i EU, te pozvao žitelje Varaždinske županije da izađu na izbore i povjerenje daju listi broj 9.

Kandidat na listi, prvi varaždinski gradonačelnik Stjepan Adanić naglasio je da na područje Varaždinske županije trenutačno dolazi preko milijardu i 400 milijuna kuna sredstava iz EU-a. Sunčana Glavak je naglasila vertikalu EU, odnosno Europski parlament, Vladu RH pa sve prema nižim razinama te podsjetila da je ova Vlada pokazala stvarnu fiskalnu decentralizaciju i omogućila Varaždinskoj županiji da ima gotovo 30 posto veći proračun.

Nositelj liste HDZ-a za EU izbore Karlo Ressler na kraju je poručio da i u Varaždinskoj županiji prenose istu poruku snažne povezanosti lokalnih i europskih projekta, lokalnih politika i europskih politika, a isto tako i poruku da su EU izbori 26. svibnja na neki način i lokalni izbori.

Obilazak Varaždinske županije je nastavljen u općini Martijanec na gradilištu novog dječjeg vrtića, investicije vrijedne 9,3 milijuna kuna. Od ukupne cijene izgradnje prvog općinskog dječjeg vrtića u Martijancu, nešto manje od 7,5 milijuna kuna osigurala je Vlada Republike Hrvatske iz Programa ruralnog razvoja, podmjere 7.4, dok će se ostatak namaknuti iz općinskog proračuna.

U Općini Trnovec Bartolovečki posjećena je uspješna Poduzetnička zona dok su u Varaždinu kandidati HDZ-a za EU parlament obišli studentski dom, vrijednu investiciju središnje vlasti čija je realizacija bila važna etapa na putu Varaždina prema statusu sveučilišnog grada.

Nakon obilaska nastavljeno je druženje s građanima i članovima stranke odnosno nositeljima lista HDZ-a za predstojeće izbore za vijeća mjesnih odbora Grada Varaždina. Kandidati su se složili s ocjenom da su oba izbora važna i da je cilj što veći izlazak na biračka mjesta i 5. svibnja kada se biraju vijeća mjesnih odbora te 26. svibnja kada se biraju zastupnici u EU parlamentu.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top