Na inicijativu HDZ-a prolaz između ulica u 7. mjesnom odboru Varaždin dobio javnu rasvjetu: HDZ na listama ima ljude s jasnom vizijom za svoj kvart

3.5.2019.

U nedjelju 5. svibnja izađite na izbore i uključite svaki "kvart" u Varaždinu!

Predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan i kandidati stranke na nedjeljnim izborima za vijeća mjesnih odbora u četvrtak su održali konferenciju za novinare u prolazu između Moslavačke ulice i Ulice Mirka Kolarića starijeg, koji je nakon inicijative HDZ-a dobio javnu rasvjetu.

– Prije nešto manje od dvije godine našli smo se ovdje, prošetali ovim mračnim prolazom, tada s baterijama, i drago mi je da nam danas baterije više nisu potrebne i da stanovnici ulica Mirka Kolarića i Moslavačke, koje ovaj prolaz zapravo spaja, mogu u vrijeme kad nema danjeg svjetla sigurno proći ovim prolazom. Ovo možda jest mali korak, mali potez, ali to je upravo ono zbog čega su mjesni odbori bitni – bitni su zbog ovih manjih, sitnih komunalnih problema. Ono što je naša ekipa obećala prije dvije godine, izvršili smo. Moram priznati da me ovaj problem dugo mučio, zbog toga što uvijek govorim „ono što obećaš, moraš izvršiti, ljudi to vide”. U konačnici, za četiri će godine netko pitati „što ste napravili, a obećavali ste puno”. Netko će podvući crtu i pitati koji su naši rezultati. Stoga ponavljam: ovo je možda jedan simboličan potez, ali ukazuje da ono što obećamo to i izvršavamo – izjavio je Habijan te dodao da je to samo jedan od projekata koje su započeli i završili u gradu.

– Moramo biti svjesni da je HDZ u gradu Varaždinu u koaliciji i sve one programe koje smo zacrtali ne možemo sami izvršiti, dakle ovisimo o drugoj strani. Ponekad to možda ide malo teže, malo sporije, pa iz tog razloga neki od njih još nisu realizirani, ali nadam se da ćemo u sljedeće dvije godine sve ono što smo obećali za lokalne izbore završiti – kazao je predsjednik varaždinskog HDZ-a.

Zadovoljan konačnim rješenjem koje su potaknuli bio je i nositelj liste HDZ-a za Vijeće 7. mjesnog odbora „Biškupec“ Elvis Šegović.

– Drago mi je da smo uspjeli realizirati obećanje koje smo dali i ova će rasvjeta doista puno značiti mještanima zbog sigurnost djece koja, posebice u zimskom razdoblju kad se noć brzo spusti, prolaze ovim prolazom. Sigurno će im sad biti ugodnije i ljepše živjeti ovdje i vjerujem da su stanovnici itekako sretni sada kad su nakon 40-ak godina uspjeli dobiti ovu rasvjetu – rekao je Šegović.

Uoči izbora za vijeća mjesnih odbora u Gradu Varaždinu, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a uputio je poziv sugrađanima.

– Pozivam sve Varaždinke i Varaždince da u nedjelju, 5. svibnja, izađu na izbore. Možda ovi izbori nisu toliko razvikani, ali su sigurno bitni, kao i svaki izbori. Moja je poruka građanima da smo nakon dvije godine, kao što smo i obećavali u kampanji pod sloganom „Uključi Varaždin”, doista i uključili ovaj kvart i uključit ćemo i ostale kvartove u gradu Varaždinu – poručio je Habijan.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top