Stričak na Danu Općine Mali Bukovec: Moramo iskoristiti prednosti članstva u Europskoj uniji

4.5.2019.

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak u subotu je, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Malog Bukovca, čestitao mještanima Općine Mali Bukovec njihov dan, a ujedno i svim vatrogascima njihov, blagdan sv. Florijana.

U obraćanju domaćinima i uzvanicima Stričak je podsjetio što je napravljeno u posljednjih godinu dana.

– Ovdje sam bio 2017. na radnoj sjednici Općinskog vijeća. Razgovarali smo o obnovi doma u Sv. Petru, što je u fazi realizacije, o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa sportskih terena također u Sv. Petru, i to je riješeno, o uređenju trgu u Malom Bukovcu, također riješeno, o izgradnji nasipa uz Dravu, Bednju i Plitvicu za obranu od poplava, ali ujedno da se taj nasip koristi i kao pješačko-biciklistička staza, projektira se, o aglomeraciji koja se također projektira. Odnosno sve investicije kojih smo se dotakli ili su realizirane, ili u fazi realizacije ili se projektiranju. Ni jedna nije preskočena. Razgovorom, dijalogom, vertikalom vlasti općina-županija-država to ispunjavamo. Sve bi to bilo teško realizirati bez financijskih sredstava, a sada ih najviše dolazi iz Europske unije. Hrvatska je, na sreću, članica najprestižnijih integracija, NATO saveza i Europske unije. Biti protiv tih integracija, za to ne treba puno niti brige niti pameti. Ali, osmisliti projekt, tj. izprojektirati ga, zatvoriti financijsku konstrukciju, naći ljude koji su u stanju to provesti, e to je malo teže, a time se bavimo mi – poručio je Stričak koji je na kraju čestitao nagrađenim učenicima, studentima i sportašima – dobitnicima priznanja Općine Mali Bukovec.

– U općini Mali Bukovec danas gotovo nema nezaposlenih, aktivnosti ne nedostaje, radovi su vidljivi na svakom koraku, a iza sebe imamo veliki broj EU projekata te investicija s državne razine – rekao je načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković, dok je njegov zamjenik Slađan Mustač zahvalio Vladi s premijerom Plenkovićem, ministrima i saborskim zastupnicima te državnim i županijskim institucijama na prepoznavanju općinskog potencijala te financijskom uključivanju u projekte Općine Mali Bukovec.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top