Mladež HDZ-a Varaždinske županije: Podrška kandidatima za EU parlament s naglaskom na teme za mlade

8.5.2019.

U utorak, 7. svibnja, Mladež HDZ-a Varaždinske županije održala je svoju petu sjednicu kojoj su prisustvovali predsjednik Mladeži na nacionalnoj razini Ivan Vidiš, dopredsjednik, ujedno i gradonačelnik Grada Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan, dopredsjednik, ujedno i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša i član predsjedništva Antonio Badrov. Sjednici je prisustvovao i saborski zastupnik, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a u Varaždinskoj županiji Anđelko Stričak. Ivan Vidiš tom je prilikom naglasio kako je ovo treći posjet varaždinskoj Mladeži koja zasigurno spada među aktivnije županijske organizacije.

– Ono što je prioritetna tema ovih dana su izbori za EU parlament gdje mi kao Mladež imamo i svojeg kandidata, ujedno i nositelja liste. Za nas je sada najvažnije podržati naše kandidate i prenijeti poruke koje su nama mladima najvažnije na ovim izborima. Želimo staviti naglasak na pitanje obrazovanja, zapošljavanja, stambene politike i slično – rekao je Vidiš.

Tin Jurak, predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, podsjetio je sve prisutne na brojne aktivnosti koje su odradili do sada, kao što su tribina „Vijeće Europe, institucije Europske unije i njihov utjecaj na građane“, donacija Udruzi za zaštitu životinja „Spas“, donacija igračaka dječjoj ambulanti u Maruševcu, organizacija predstave u Domu za starije i nemoćne u Varaždinu. Također i na inicijativu za pokretanje „Registra volontera“ što je Županijska skupština Varaždinske županije i prihvatila.

Anđelko Stričak osvrnuo se na rad Mladeži pohvalivši ih kao vrijedne i marljive mlade ljude, koji su upućeni u sve sfere političkog djelovanja i da stoga ne čudi što Mladež HDZ-a ima svoje predstavnike među načelnicima i njihovim zamjenicima, vijećnicima u većini gradskih i općinskih vijeća te Županijskoj skupštini.

– Smatram da smo im kao stranka omogućili dovoljno prostora za njihov rad uključivši ih u rad predstavničkih i izvršnih tijela, lokalne, područne i državne razine vlasti. Također svoju mladež redovito šaljemo u Europski parlament da budu asistenti našim zastupnicima te da na taj način stječu iskustva vezana uz EU. Napominjem da, dok drugi pričaju o tome kako mladima treba dati priliku da se dokažu, HDZ to jedini i čini. Primjer toga je nositelj liste HDZ-a za EU parlament Karlo Ressler, član stranačke Mladeži – zaključio je Stričak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top