Dražen Levak: „Ako župan ne poznaje zakone, neka pita“

9.5.2019.

Nakon što je varaždinski župan Radimir Čačić na predizbornom skupu Reformista za EU izbore u Martijancu izjavio da „zahvaljujući načelniku škola opet neće imati jednosmjensku nastavu“, načelnik Martijanca, Dražen Levak, odgovara:

– Jasno mi je da čovjek ne može znati sve pa čak i jedan vrlo uvaženi čovjek i političar kao što je Radimir Čačić, a koji očito ne poznaje zakone i djelokrug Županije. Jer da poznaje zakone, znao bi da je Republika Hrvatska sukladno članku 96. st. 2. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, svoja osnivačka prava nad Osnovnom školom Martijanec prenijela na Varaždinsku županiju pa sukladno tome ona jedina ima zakonsku obvezu osigurati jednosmjensku nastavu u Osnovnoj školi Martijanec. Ako županu to nije poznato, neka se o toj obvezi informira kod HDZ-ovog pročelnika Miroslava Huđeka koji će mu znati pojasniti.

– Također, ako Varaždinska županija nije u mogućnosti jedino u Osnovnoj školi Martijanec osigurati jednosmjensku nastavu neka to javno i kaže, pa smo suglasni da to izvrši Općina Martijanec, naravno uz prethodni prijenos osnivačkih prava na Općinu Martijanec kao što su to već zatražile i druge JLS s područja Varaždinske županije – poziva načelnik Levak.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top