Stričak na 130. obljetnici DVD-a Vinica: „Problem vatrogasnog vozila riješit će se do kraja godine”

6.6.2019.

Članovi DVD Vinica svečanom su sjednicom proslavili 130. obljetnicu svog djelovanja. Svečanost je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Varaždinske županije te Općine Vinica.

Goste je pozdravio Ivica Lazar, predsjednik DVD Vinica prilikom čega se osvrnuo na najznačajnije događaje u proteklih 130 godina rada društva. Prisutnima se obratio i načelnik Općine Marijan Kostanjevac koji je uz čestitke vatrogascima na njihovom jubileju naglasio kako se na državnom nivou mora daleko više brinuti i izdvajati za dobrovoljne vatrogasce jer oni u intervencijama riskiraju svoje živote. Naglasio je kako će na poklon povodom značajne obljetnice dobiti rekonstrukciju postojećeg vatrogasnog doma.

Vinički vatrogasci mogu računati i na nabavku novog vozila. Naime, Anđelko Stričak, zastupnik u Hrvatskom saboru i osobni izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, naglasio je da će se problem vatrogasnog vozila riješiti do kraja godine. pri čemu će i Općina Vinica i DVD Vinica imati potporu resornih ministara, kao i samog premijera Plenkovića.

- Čestitam vam na obljetnici koja govori o 130 godina tradicije, pomaganju ugroženih od požara i poplava te ljubavi prema svom mjestu. Iz spomenice DVD-a vidljivo je da ste bili pokretači brojnih aktivnosti, kako bi Vinica bila što ugodnije mjesto. Ono što je bitno i što će obilježiti ovu obljetnicu je da će se do kraja godine završiti tema o najpoznatijem vatrogasnom vozilu u RH. Vozilo je vraćeno, a do kraja godine će biti i “legalizirano” u korist DVD-a Vinica – istaknuo je Stričak.

Dodajmo i da su se slavljenicima obratili župan Varaždinske županije Radimir Čačić te Ivica Putarek, predstavnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, a čestitke je uputio i Vanja Ovčar, savjetnik u Ministarstvu gospodarstva i poduzetništva i izaslanik ministra gospodarstva Darka Horvata. Svečanoj sjednici nazočili su i general u miru i počasni građanin Općine Vinica Mladen Markač i zamjenica načelnika Mirjana Jambriško. Sama svečanost bila je prilika da se uruče priznanja istaknutim i zaslužnim članovima

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top