Poduzetnica Bernarda Cecelja dobila koncesiju za korištenje geotermalne vode u Varaždinskim Toplicama: „O tome je ovisio cijeli projekt izgradnje naše

13.6.2019.

Hrvatska je Vlada na današnjoj sjednici donijela odluku kojom je, i to nakon pune tri godine čekanja, tvrtka Bernarda nova dobila koncesiju za korištenje geotermalne vode u Varaždinskim Toplicama.

Zahvaljujući ovoj odluci, veliki projekt izgradnje hotela – luksuznog zdravstvenog i termalnog centra Bernarda vrijednog oko 40 milijuna kuna, ući će u završnu fazu.

– Presretna sam, što drugo reći! Sve je ovisilo o tome i da nismo dobili koncesiju čitav bi ovaj vrijedan projekt pao u vodu – rekla je za Aktualno.hr poduzetnica Bernarda Cecelja, vlasnica tvrtki Bernarda i Bernarda nova.

Cecelja je rođena Topličanka, a njezin je cilj bio promijeniti izgled Varaždinskih Toplica, iskoristiti potencijale koje ovaj grad ima ponajprije zbog geotermalne vode i svog položaja te dovesti u ovaj kraj što više turista. Upravo stoga je i pokrenut projekt izgradnje hotela i popratnih sadržaja.

– Ovo je bila posljednja prepreka. Sad trebamo napraviti toplovod od topličke Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju do našeg hotela koji je već pod krovom. Objekt bi trebao biti u potpunosti završen do studenoga ove godine, ali imamo još neke obveze, kao što je izgradnja kuća koje su tu nekada bile, ali smo ih morali ukloniti i to ćemo napraviti u dogovoru s konzervatorima. Očekujemo da će cijeli taj posao biti gotov do proljeća 2020. godine – izjavila je Cecelja.

Sretna zbog Vladine odluke je i toplička gradonačelnica Dragica Ratković:

– Danas je veliki dan za Varaždinske Toplice. Nakon silnih procedura koje su trajale nekoliko godina, koncesija je konačno dobivena i sad će se planovi gospođe Bernarde i njezinih suradnika moći realizirati u potpunosti. Riječ je o poduzetnici, našoj Topličanki, koja u ovaj grad doista mnogo ulaže i doista sam sretna zbog nje i zbog nas. Svi smo se zalagali da se čekanje privede kraju – mi u Gradu Varaždinskim Toplicama, ljudi u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, u Hrvatskim vodama.

Ratković je podsjetila da su svoj dio posla odradili i Specijalna bolnica u Varaždinskim Toplicama koja je trebala dati suglasnost, budući da je geotermalni izvor na njezinom zemljištu, ali i Varaždinska županija kao osnivač bolnice.

– Posebno zahvaljujem našim saborskim zastupnicima Anđelku Stričaku i Josipu Križaniću koji su učinili sve što je u njihovoj moći da poduzeće Bernarda Nova dobije ovu koncesiju, zahvaljujući kojoj će moći dovršiti hvalevrijedan projekt koji će za naš grad, za turizam ovoga kraja značiti izuzetno mnogo – zaključila je toplička gradonačelnica.

Izvor: Aktualno.hr

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top