Na svečanu sjednicu Općine Vidovec došli brojni uzvanici – Hranić istaknuo vrijedne buduće projekte

14.6.2019.

U petak je u Vidovcu održana svečana sjednica Općinskog vijeća Vidovca na kojoj su uz domaćina, načelnika Brunu Hranića, prisustvovala brojna lica iz političkog života. Tako su svečanosti nazočili saborski zastupnici Anđelko Stričak i Josip Križanić, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac,zamjenik župana Tomislav Paljak, brojni načelnici i gradonačelnici te osobe iz političkog, kulturnog i društvenog života.

Bila je to prilika da načelnik Hranić istakne brojne projekte koji su se u protekli godinu dana provodili ili se još uvijek provode te projekte koji su u planu za narednu godinu u općini Vidovec.

– Mogu izdvojit dva vrlo bitna projekta, a to je početak izgradnje kanalizacije u vrijednosti preko 55 milijuna kuna financirano iz EU fondova i izgradnja dječjeg vrtića u vrijednosti preko 13 milijuna kuna. Tu je i niz manjih projekata od nekoliko stotina tisuća kuna pa do milijun kuna, kao što je izgradnja nogostupa i LED rasvjete i uređenje poljskih puteva. Pokrenuli smo i niz inicijativa da olakšamo razvoj gospodarstva i poljoprivrede na području naše općine, pa smo tako sve naše gospodarstvenike i poljoprivrednike oslobodili komunalnog doprinosa prilikom izgradnje svojih poslovnih prostora – istaknuo je Hranić, dodavši kako je Općina prijatelj djece i stoga puno ulažu u djecu kroz financiranje prijevoza svih učenika osnovnih škola, financiranje niza projekata i aktivnosti vezanih za djecu, a posebno projekte vezane za sigurnosti djece.

– Napravili smo oko 12 pješačkih prijelaza i označili ih svjetlosnim semaforima, gradimo i nogostup prema dječjem vrtiću vrijedan 100.000 eura. Financiramo školski pribor i radne bilježnice, a podijelili smo oko 47 stipendija za učenike i studente. Također, nagrađujemo učenike i studente za izvanredne rezultate i postignuća tijekom školske i akademske godine – rekao je Hranić ne propustivši priliku da istakne ulaganja i u sport – rukomet i nogomet, ulaganja u nogometni centar, obnovu sportskih objekata u što, kako kaže, godišnje ulažu i po nekoliko tisuća kuna.

Najavio je i sljedeći projekt, a to je izgradnja sportskog društvenog centra u Nedeljancu s čime se kreće sljedeće godine te izgradnja novog vatrogasnog spremišta.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak naglasio je kako općina Vidovec pripada među najrazvijenije općine Varaždinske županije koja svoj gospodarski rast bazira na razvoju OPG-ova po čemu je jedna od najpoznatijih općina i u poljoprivrednom smislu najrazvijenija općina na sjeveru Hrvatske. Ujedno je izdvojio i najznačajnije projekte općine, kao što je izgradnja dječjeg vrtića, a u planu je i izgradnja rotora, uređenje nasipa uz Plitvicu, otvorenje etno kuće i brojni drugi.

Dožupan Tomislav Paljak pohvalio je općinu koja je, prema njegovim riječima, vrlo proaktivna u mnogim područjima.

Na kraju je članica Općinskog odbora HDZ-a, Silvija Zagorec navela inicijativu kojom bi se općina dodatno uredila i učinila što ugodnijom za život Vidovčana, ali i svih koji navrate u ovaj kraj.

– Na inicijativu Povjerenstva za razvoj ruralnog turizma kao radnog tijela Općine Vidovec, upućen je prijedlog prema općinskom načelniku da se raspiše natječaj za najuređeniju okućnicu, a sve u svrhu popularizacije ideje da našu sredinu uredimo na najbolji mogući način i učinimo ju ugodnijom za život – zaključila je Zagorec.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top