Varaždinska Mladež HDZ-a u Hrvatskom saboru

12.7.2019.

Članice i članovi Mladež HDZ-a Varaždinske županije u četvrtak, 11. srpnja, posjetili su Hrvatski sabor gdje su ih srdačno dočekali saborski zastupnici, predsjednik i potpredsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak i Josip Križanić.

U posjetu Saboru bili su i predsjednik Odbora za mlade varaždinske Županijske organizacije Ivan Salopek i predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Tin Jurak.

„U želji da nastavimo tradiciju posjeta Hrvatskom saboru koju je započeo Ivan Salopek, tadašnji predsjednik Mladeži Grada Varaždina, naša se Mladež i ove godine uputila u Sabor. Zajedno s našim saborskim zastupnikom Anđelkom Stričakom obišli smo dvoranu „Ante Starčević“, mjesto za protokolarna i službena primanja u Hrvatskome saboru, gdje se nalazi poznata slika Jadranke Fatur „Proglašenje Božićnog Ustava“, kao i portreti svih dosadašnjih predsjednika Sabora. Obišli smo i dvoranu „Josip Šokčević“, tzv. Malu vijećnicu, Vijećnicu nekadašnjeg Županijskog doma Sabora, u kojoj se nalaze grbovi svih naših županija. I ovim putem zahvaljujemo našim saborskim zastupnicima na dobrodošlici“, rekao je Jurak.

„U cilju boljeg upoznavanja Hrvatskog sabora, doma demokracije, i ove se godine naša Mladež zaputila u Hrvatski sabor, u predstavničko tijelo građana i nositelja zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj. Mišljenja sam da bi svaka mlada osoba, koja se uključi u rad bilo kojeg stranačkog pomlatka, trebala posjetiti ovu instituciju kako bi razvila osjećaj odgovornosti za doprinos civilnom društvu i svim njegovim vrijednostima. Želim zahvaliti Tamari, koja nas je vodila kroz Sabor, i našim saborskim zastupnicima na gostoprimstvu“, zaključio je Salopek.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top