Vrijedna investicija u Hrastovcu Topličkom - asfaltirana prometnica u vrijednosti 700 tisuća kuna

17.7.2019.

U Hrastovcu Topličkom u Varaždinskim Toplicama okončana je vrijedna investicija, točnije rekonstrukcija i asfaltiranje makadamske ceste u vrijednosti 700 tisuća kuna. Na taj je način dvadesetak domaćinstava konačno dobilo asfaltiranu prometnicu i kvalitetniji pristup svojim kućama.

-Poboljšanjem cestovne infrastrukture koje se ovim projektom izvodi postignuta je veća sigurnost u prometu, ali i nemjerljivo poboljšani uvjeti života stanovništva ovog ruralnog područja koje je svega 2000 metara udaljeno od centra Varaždinskih Toplica. Imajući na umu razvojni turistički potencijal Toplica i ljepotu krajolika ispunjenog vinogradima i OPG – ima, može se reći kako je ovim projektom razvoj kontinentalnog turizma na području Varaždinskih Toplica korak bliže svom cilju - izjavio je predsjednik Mjesnog odbora Hrastovec Toplički – Boričevec Toplički i član Županijske skupštine Varaždinske županije Željko Dvekar.

Izrazio je zadovoljstvo ovom investicijom, ističući da svi građani Varaždinskih Toplica moraju imati jednake životne standarde, bez obzira žive li u samom središtu grada ili u drugim naseljima.

Što se tiče samog projekta rekonstrukcije i asfaltiranja makadamske ceste u naselju Hrastovec Toplički, sufinanciran je sredstvima Europske unije, točnije Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj s 85% sredstava, dok je 15% sredstava osigurala Republika Hrvatska. Navedenim projektom,vrijednim 700 000 kuna, obuhvaćeno je asfaltiranje 920 metara postojeće makadamske ceste, širine 3,5 metara, kolničkog traka s uređenjem bankina i uređenje odvodnih kanala oborinskih voda.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top