Općina Gornji Kneginec: Na svečanoj sjednici dodijeljene općinske nagrade

19.7.2019.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec održana je u četvrtak, 18. srpnja, a pozivu na svečanu sjednicu odazvali su se brojni uzvanici iz političkog, kulturnog, poslovnog i društvenog života Varaždinske županije, pa i šire.

Nakon prigodnih riječi predsjednika Općinskog vijeća Miroslava Bubnjarića i općinskog načelnika Gorana Kaniškog, čestitke okupljenim vijećnicima i uzvanicima uputili su gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač, zamjenik župana Tomislav Paljak, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Predrag Štromar, te saborski zastupnik dr. Josip Križanić u svojstvu izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

U nastavku sjednice predsjednik Općinskog vijeća i općinski načelnik uručili su nagrade fizičkim i pravnim osobama za iznimna dostignuća značajna za Općinu Gornji Kneginec. Općinski načelnik dodijelio je diplomu Općine Gornji Kneginec učenici Teni Kramar iz Donjeg Kneginca za postignute školske i izvannastavne rezultate. Tena je završila 3. razred srednje Glazbene škole u Varaždinu, a nastupala je na mnogim državnim i međunarodnim natjecanjima te ostvarila zapažene rezultate. Redovito nastupa na prigodnim proslavama Općine Gornji Kneginec te solo pjevanjem doprinosi njegovanju i promicanju kajkavskog jezika.

Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodjeljuje se pojedincima i pravnim osobama u obliku diplome na kojoj je otisnut grb Općine Gornji Kneginec. Navedenu nagradu Općinsko vijeće dodijelilo je Josipu Levatiću, profesoru mentoru glazbene kulture Osnovne škole Kneginec Gornji te tvrtki Biovitalis iz Turčina. Josip Levatić zaposlen je u Osnovnoj školi Kneginec Gornji na radnome mjestu učitelja glazbene kulture, član je Hrvatskog društva tamburaških pedagoga i Varaždinske glazbene udruge. Kao skladatelj i tamburaški pedagog, sudjeluje u stvaranju notnih izdanja i priručnika za tamburu kao glavni predmet u glazbenim školama. U dosadašnjem radnom vijeku aktivno se posvetio glazbenopedagoškom radu s djecom osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Kneginečka tvrtka Biovitalis odličan je primjer ženskog i obiteljskog poduzetništva, koja uspješno posluje u vrlo kompetitivnoj industriji proizvodnje kozmetičkih i farmaceutskih proizvoda te dodataka prehrani. Nedavno su završili veliki investicijski projekt koji je rezultirao novim modernim i suvremeno opremljenim pogonom. Njegova ukupna vrijednost gotovo je šest milijuna kuna, a 45 % sufinanciran je iz europskih fondova bespovratnim sredstvima.

Najvažnije priznanje, Nagradu za doprinos ugledu i promociji Općine Gornji Kneginec, Općinsko vijeće dodijelilo je Biserki Težački Kekić, pjesnikinji iz Gornjeg Kneginca. Biserka Težački Kekić do sada je objavila dvanaest knjiga pjesama. Uvrštena je u panoramu pjesnika osamdesetih i devedesetih godina «Strast razlike, tamni zvuk praznine» Branka Čegeca i Miroslava Mićanovića te, opisno i fragmentarno, u antologiju i studiju hrvatskog pjesničkog naraštaja devedesetih «Isto i različito» Sanjina Sorela, kao i u poetski zbornik «Mostovi prijateljstva» Milke Knežević, u kojem su zastupljeni pjesnici iz 23 države svijeta. Također je uvrštena u knjigu «Garestinski hortus verbi» (Varaždinska književna hrestomatija) dr. Jože Skoka.

Nakon dodjele općinskih nagrada uslijedio je kratki kulturni program tijekom kojeg je nastupila učenica Osnovne škole Kneginec Gornji Ana Novotni uz pratnju mentora, profesoraJosipa Levatića. Izvela je pjesme Tvoja zemlja (Alfi Kabiljo – Drago Britvić) i Stiha, stiha, povedaj mi mati (Đelo Jusić – Nedo Zuban).

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top