Općini Vinica odobreno 2,3 milijuna kuna za rekonstrukciju vatrogasnog doma

20.7.2019.

Općina Vinica primila je Odluku o rezultatu administrativne kontrole zahtjeva za potporu od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razviju koja odobrava 100%- tni iznos financiranja i to u iznosu od 2.342.916,18 kuna za rekonstrukciju postojećih prostorija DVD-a Vinica.

Prošle godine Općina Vinica je podnijela zahtjev za Podmjeru 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – provedba tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ - SEKTOR INFRASTRUKTURA, koji je pozitivno ocijenjen te se u tom sektoru planira rekonstrukcija postojećih prostorija DVD-a Vinica.

Rekonstrukcijom postojećih prostorija DVD-a Vinica omogućiti će se nesmetan rad, razvoj i dugoročno održiv rad DVD-a u tehnički ispravnim uvjetima. Poboljšani i adekvatniji uvjeti rada osiguravaju bržu te pravovremenu reakciju operativaca DVD-a u slučaju požara, poplava, potresa te drugih situacija u kojima se vrše intervencije DVD-a.

Općina Vinica će korištenjem novog prostora imati mogućnost zajedničkog djelovanja te razmjenu ideja i mogućnost pokretanja više projekata od općeg interesa svih skupina građana, od djece, mladih osoba treće životne dobi te svih zainteresiranih. Nove prostore koristiti će sve udruge, ali prioritet i najvažnije je vatrogastvo koje u Vinici postoji već 130 godina.

-Ovo je plod dobre suradnje Vlade Republike Hrvatske, resornog ministarstva i Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, koja je i ovom prilikom rezultirala pozitivnim ishodom - izjavio je načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac te zahvalio premijeru Andreju Plenkoviću, ministru Tomislavu Tolušiću, ravnateljici Agencije Matildi Copić te svakako saborskim zastupnicima Josipu Križaniću i Anđelku Stričaku.

Cijelo priopćenje možete pogledati ovdje.


Top